A hálózati adattároló (NAS) eszközök a modern otthonok és kis irodák szerves részévé váltak. Központosított megoldást kínálnak az adatok tárolására, elérésére és megosztására különböző eszközökön és platformokon. Ebben az átfogó áttekintésben elmélyülünk az Asustor Drivestor 2 NAS funkcióiban, teljesítményében és felhasználói élményében, hogy eldönthessük, beváltja-e az ígéreteit. 

Minőségi tervezés és kivitelezés 

Az Asustor Drivestor 2 NAS elegáns és kompakt kialakítással büszkélkedhet, amely zökkenőmentesen illeszkedik bármilyen otthoni vagy irodai környezetbe. Mindössze 165 x 102 x 218 mm méretű és 1,14 kg súlyú, így akár magaddal is viheted. A matt fekete felülete eleganciát kölcsönöz, az előlapon pedig helyet kaptak az állapotjelző LED-ek, a bekapcsológomb és egy USB 3.2 Gen 1 port is. A kiváló minőség dicséretes egy pénztárcabarát NAS-hoz képest. A készülék szilárdnak és jól felépítettnek tűnik, ami azt jelzi, hogy az Asustor odafigyelt a részletekre.  

Főbb jellemzők 

Hardverspecifikációk: A Drivestor 2 NAS egy Realtek RTD1296 négymagos 1,4 GHz-es processzorral és 1 GB DDR4 RAM-mal rendelkezik. A két lemezes NAS támogatja a 3,5 hüvelykes meghajtókat. Ezek a specifikációk több mint elegendőek az alapvető otthoni és kisebb irodai feladatokhoz, mint például a fájltárolás, a médiastreamelés és a biztonsági mentés. 

Tárolókapacitás: Az akár 44 TB tárhely támogatásával (meghajtórekeszenként 22 TB), a Drivestor 2 bőséges helyet kínál az adatok számára. A felhasználók RAID 0, RAID 1, JBOD vagy Single módban konfigurálhatják a meghajtókat, így rugalmasan választhatnak az adatredundancia és a kapacitás között. 

Könnyű beállítás és felhasználóbarát felület: Az Asustor rendkívül könnyűvé tette a telepítési folyamatot. A Gyors üzembe helyezési útmutató egyszerű, a webalapú telepítővarázsló pedig tovább egyszerűsíti az inicializálási folyamatot. Az ADM (Asustor Data Master) operációs rendszer intuitív és felhasználóbarát, így még azok számára is kezelhető, akik újak a NAS-ok világában. 

Adatvédelem és biztonsági mentés: A Drivestor 2 NAS számos adatvédelmi funkciót támogat, beleértve a RAID-szinteket, a pillanatfelvételek készítését és a felhőalapú biztonsági mentési lehetőségeket. Ezek a funkciók lehetővé teszik az adatok biztonságát és könnyen visszaállíthatóságát hardverhiba vagy véletlen törlés esetén. 

Multimédia streaming: A multimédia rajongói számára a Drivestor 2 robusztus multimédia szervert kínál, amely támogatja a 4K Ultra HD (H.265) streaminget. DLNA-tanúsítvánnyal is rendelkezik, így lehetővé téve az egyszerű integrációt olyan kompatibilis eszközökkel, mint az okostévék és médialejátszók. 

Platformok közötti kompatibilitás: Akár Windowst, akár macOS-t vagy Linuxot használsz, a Drivestor 2 NAS minden nagyobb operációs rendszerrel jól működik. Támogatja az olyan népszerű protokollokat is, mint az SMB, AFP, FTP és egyebek, biztosítva a zökkenőmentes fájlmegosztást a különböző platformokon. 

Teljesítmény 

Noha a Drivestor 2 NAS nem rendelkezik azzal a hardveres erővel, mint egyes magasabb árfekvésű társai, azonban jól szuperál a célközönség számára. Teljesítményteszteink során arra jutottunk, hogy megbízható igásló a mindennapi feladatokhoz. 

Fájlátviteli sebesség: A 2,5 Gigabit Ethernet támogatásával a Drivestor 2 kiváló fájlátviteli sebességet biztosít. Valós forgatókönyv szerint a nagy fájlok másolása a NAS és a PC között átlagosan 210 MB/s körül mozog (2,5 GbE switch vagy router esetén), ami több mint elegendő a rutin biztonsági mentésekhez és fájlmegosztáshoz.  

Multimédiás lejátszás: A NAS gond nélkül kezelte a 4K media tartalmakat. Akár videókat, akár fényképeket nézel, akár zenét hallgatsz, a Drivestor 2 zökkenőmentes lejátszást biztosít, még akkor is, ha egyszerre több eszközre is streamelsz. 

Energiahatékonyság: Energiahatékony hardverének és alacsony energiafogyasztásának köszönhetően a Drivestor 2 NAS nincs jelentős hatással villanyszámlájára. Környezetbarát megoldás azoknak a felhasználóknak, akik tudatában vannak karbonlábnyomuknak. 

Szoftver és felhasználói élmény 

Az Asustor ADM operációs rendszere dicséretet érdemel a felhasználóbarát és a funkciókban gazdag felület miatt. Asztali élményt biztosít egy irányítópulttal, amely megjeleníti a rendszerinformációkat, az alkalmazások parancsikonjait és az eszköz állapotát. 

Alkalmazás-ökoszisztéma: Az Asustor App Central gazdag ökoszisztémával büszkélkedhet, amely rendelkezik az Asustor saját fejlesztésű és külső, harmadik fél által készített alkalmazásokkal egyaránt. A médiaszerverektől a biztonsági mentési megoldásokon át a termelékenységet növelő eszközökig, igényeid szerint bővítheted a Drivestor 2 NAS funkcióit. 

Mobilalkalmazások: Az Asustor mobilalkalmazásokat kínál iOS és Android eszközökhöz is. Ezek az alkalmazások bárhonnan könnyű hozzáférést biztosítanak a NAS-hoz, így kényelmesen kezelheted adataid útközben is. 

Frissítések és támogatás: Az Asustor rendszeres firmware-frissítésekről és kiváló ügyfélszolgálatról híres. Ez biztosítja, hogy NAS-od biztonságban és naprakész maradjon mindig a legújabb szolgáltatásokkal. 

Biztonság: A Drivestor 2 NAS olyan funkciókat tartalmaz, mint a titkosítás, a kétfaktoros hitelesítés és a víruskereső támogatás az adatbiztonság növelése érdekében. Ezek elengedhetetlenek az adatok védelméhez egy összekapcsolt világban. 

Ár-érték arány 

Az Asustor Drivestor 2 NAS egyik kiemelkedő tulajdonsága a megfizethetőség. Kiváló ár-érték arányt kínál, különösen, ha figyelembe vesszük a funkcionalitását és az összeszerelési minőséget. Bár nem biztos, hogy alkalmas nagyvállalati alkalmazásokhoz, kiválóan megfelel az otthoni és kis irodai felhasználók igényeinek alacsony költségvetéssel. 

Következtetés 

Az Asustor Drivestor 2 NAS egy szilárd, belépő szintű, hálózatra csatlakoztatható tárolóeszköz. Egyesíti a megfizethetőséget az elegáns dizájnnal, a felhasználóbarát szoftverrel és a funkciókban gazdag alkalmazás ökoszisztémával. Az otthoni felhasználók és kis irodák tárolási és adatmegosztási igényeinek kielégítésében kiváló lehetőséget biztosít. Lenyűgöző multimédiás képességei, adatvédelmi funkciói és energiahatékonysága kiváló választássá teszik az eszközt a belépő szintű NAS-ok piacán. 

Az ASUSTOR NIMBUSTOR 2 az influenszerek és a multimédia rajongók kedvence világszerte. Neves szaklapok az egyik legjobb NAS-nak tartják a kategóriájukban az AS5202T és az AS5304T modelleket. Szeptemberben, a készletünk erejéig, a gyártó támogatásának hála a két NIMBUSTOR 2 tárolókat rendkívül kedvező áron viheted el. A kétlemezes AS5202T-re a kedvezmény 9 százalék, a négy rekeszes AS5304T most tíz százalékkal kedvezőbb áron!

A NIMBUSTOR 2 NAS-okat az Intel Gemini Lake alapú Celeron processzora hajtja. A processzor takarékos, de fürge, a beépített DDR4 memóriával együtt kimagasló audio-vizuális élményt nyújt. Máshol ebben a kategóriában nem találsz két darab, egyenként 2,5 gigabites hálózati csatlakozót, amelyeket linkelve 5 gigabites sebességgel éred el a hálózatodat. Szintén egyedi, hogy HDMI 2.0b csatlakozót találsz a NAS-on, egy HDMI kábellel már kész is a multimédia központ. Az AS5202T és AS5304T modellek a multimédiás tartalom készítők vagy a live stream szolgáltató influenszerek kedvelt adattárolója. Ehhez rengeteg szolgáltatást és megoldást kínál a NIMBUSTOR 2!

AS5202T -9% 
AS5304T -10% 
AS6602T -12% 

A kiemelt partnereknél az ár már tartalmazza a kedvezményt!