2019. május 27., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP), a vezető számítástechnikai, hálózati és tároló megoldások innovátora, csatlakozik a COMPUTEX TAJPEJ 2019 kiállításhoz (Nangang Kiállítási Központ, 1. csarnok, J0830 stand), hogy bemutassa a széles körű megoldásokat és termékek, beleértve a hatékony biztonsági mentést a beépített deduplikációval, az AI-alapú intelligens alkalmazásokat a képfelismerésben, az innovatív hálózati eszközöket, a vállalati szintű flash-optimalizált megoldásokat és az IoT ipari megoldásokat. A látogatók megtekinthetik a bejelentés előtt álló Drive Analyzer bemutatóját, a tárolóeszközök várható élettartamának elemzésére és előrejelzésére szolgáló, AI-alapú, a QNAP és az ULINK Technology (a meghajtó tesztelési technológiák területén iparágvezető vállalkozás) által fejlesztett szolgáltatást.

Modern biztonsági mentés, biztonsági mentés deduplikációval

HBS 3; integrált biztonsági mentési és helyreállítási megoldás a helyi, távoli és felhő alapú tárolók számára; segít csökkenteni az állási időt és maximalizálja a biztonsági mentés hatékonyságát. Magában foglalja a QuDedup technológiát is, amely a források adatait hasonlítja össze, hogy növelje a több verziójú biztonsági mentés hatékonyságát a céltárolóba, miközben optimalizálja a tárolási felhasználást. Több, mint 20 integrált felhőszolgáltatás és a TCP BBR algoritmus támogatásával a felhasználók könnyebben és hatékonyabban hajthatják végre a hibrid felhőbe mentést.

AI-alapú alkalmazások a multimédiában és a felügyeletben

QuMagie a QNAP következő generációs fotókezelő alkalmazása, amely integrálja az AI-alapú fénykép rendszereket. Az AI használatával javítja az NAS-ban tárolt képek arcfelismerő, alanyfelismerő és földrajzi információ-elemzését, hogy egy új felhasználói élményt nyújtson a médiafájlok kezeléséhez. További alkalmazások (beleértve a Qsirch 4.1-et és a Qfiling-et) is az AI-t használják a fotókeresés megkönnyítésére.

QVR Pro 1.3.0, a QNAP következő generációs videó megfigyelő megoldása már tartalmazza az arcfelismerő funkciót. QVR Face, egy fejlett intelligens képalkotási alkalmazás, amely az Intel® OpenVINO™ és az Intel VAS AI arcmodellezésén alapul, így a QVR Pro pontosan azonosíthatja a felügyeleti folyamokban lévő embereket, hogy kielégítse a különböző megfigyelési igényeket. A QVR Face által elemzett arcinformációkat és figyelmeztető eseményeket a QVR Pro Client lekérdezheti és megkaphatja.

Gondolj máshogy a hálózati eszközök „dobozára”

A QNAP növeli a hálózati erőfeszítéseket egy frissített Guardian QGD-1600P-vel, amely integrálja a felügyelt switch-et, a Power over Ethernet (PoE) képességeket és a NAS-t egy eszközbe. A QGD-1600P egy 16-portos menedzselt switch, amely a Microchip® VSC7425 alapú porton PoE vezérléssel rendelkezik és IEEE 802.3bt készen áll a 90W teljesítményre, valamint támogatja a VLAN-t és a QoS-t. A QGD-1600P egy Intel® Celeron® J4105 processzort, két 2,5 hüvelykes SATA meghajtót, két PCIe bővítőhelyet, HDMI kimenetet tartalmaz és a QTS operációs rendszerrel fut, amely az App Centerrel különböző alkalmazásokat biztosít, köztük a virtuális gépek, a konténeres alkalmazások és a videó megfigyelés megvalósításához szükséges applikációkat.

IIoT és AIoT megoldások

Az ipari tárgyak internetéhez (IIoT) optimalizált QIoT Suite 2.0 támogatja az OPC egységes architektúrát (OPC UA) az IoT alkalmazási potenciáljának javítására az ipari automatizálásban. Támogatja az OPC UA szervereket/klienseket, valamint a szerverek és az kliensek közötti átjárót, segítve a szervezeteket abban, hogy könnyen alkalmazhatók legyenek a IIoT megoldások, növelve a termelékenységet és csökkentve a költségeket.

A QNAP következő generációs intelligens robotja AfoBot II növelt, 10 hüvelykes képernyővel és korszerűsített hardverrel rendelkezik, beleértve a két 5W-os sztereó hangszórót a jobb hangminőség érdekében, a zajszűrő mikrofont a jobb hangfelismerés érdekében, a hangok forrásának felismerését, amely lehetővé teszi az automatikus elfordulást az adott irányba, a Mini PCIe bővítőhely 4G LTE modul telepítéséhez, támogatja az USB-ről LAN-ra és a HDMI-kimenetetre való csatlakozást egy nagyobb képernyőre történő átvitele során. Az AfoBot II a hatékony üzleti szcenáriók jellemzőivel is rendelkezik, mint például a videókonferencia és az AI arcfelismerés. Ideális videóhívás robotként, digitális signage robotként, recepciósként, és számos más egyéb területen történő felhasználásra, beleértve az intelligens otthonokat, az egészségügyet, az intelligens banki szolgáltatásokat, az intelligens kiskereskedelmet, az intelligens szállodákat, és így tovább.

Flash-optimalizált vállalati tárolási megoldás és a Drive Analyzer megoldás

A QNAP QES operációs rendszere a FreeBSD rendszeren alapul és ZFS-t használ. Az új QES 2.1.0 további funkciókat kínál, mint például: a QNAP kizárólagos write coalescing algoritmusát, hogy optimalizálja a teljesen flash-alapú teljesítményt a ZFS-ben, a szoftveresen definiált SSD-optimalizálásban, az inline tömörítésben, az iSER-támogatásban, a Storage QoS-ben és más fejlett technológiákban egyaránt. A kiváló teljesítmény, az adatvédelem, az adatcsökkentés, a virtualizáció és az OpenStack® felhőkörnyezetekkel való kompatibilitás erősségeinek bemutatásával a QES 2.1.0 költséghatékony, flash-optimalizált tárolási megoldást kínál a vállalati adatközpontok és a VDI-környezetek számára.

A QNAP és az ULINK közösen létrehozta a Drive Analyzer-t, egy olyan AI motort, amely megmutatja a tárolóeszközök várható élettartamát – megakadályozva általa az adatvesztést a váratlan meghajtó meghibásodás esetén. A látogatók első kézből kaphatnak információt a Drive Analyzer-ről a QNAP standján.

A QNAP termékekkel és funkciókkal kapcsolatos további információkért látogass el a www.qnap.com weboldalra.