2019. május 16., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. ma bemutatta a QES (QNAP Enterprise Storage) 2.1.0 operációs rendszert, amely új funkciókat tartalmaz, mint például: a QNAP exkluzív Write Coalescing algoritmusát, amely optimalizálja az összes flash-teljesítményt a ZFS-ben, a szoftveresen meghatározott SSD-optimalizálást, az inline tömörítést, az iSER támogatást és más fejlett technológiákat. A kiváló teljesítmény, az adatvédelem, az adattömörítés, a virtualizáció és az OpenStack® felhőkörnyezetekkel való kompatibilitás erősségeinek bemutatásával a QES 2.1.0 költséghatékony, flash-optimalizált tárolási megoldást kínál vállalati adatközpontok és VDI-környezetek számára.

„A teljesen flash-alapú tárhelyekre vonatkozó vállalati igény továbbra is jelentős, mivel minimális I/O-késleltetés mellett maximális IOPS-teljesítményt várnak el” – nyilatkozta Joe Chao, a QNAP termékmenedzsere, valamint hozzátette: „A QES 2.1.0 a teljesen flash-alapú tárolásra összpontosít, segít a vállalatoknak a mission-critical alkalmazások, például az adatközpontok, a virtualizáció és a VDI teljesítményének szűk keresztmetszeteinek kezelésében.”

A QES a FreeBSD kernelén alapul és ZFS-t használ. A QES 2.1.0-ban az új write coalescing algoritmus teljesítménynövelést hajt végre, amely a QNAP tesztelés során 400% -os véletlenszerű írási teljesítménynövekedést eredményezett a teljesen flash-alapú TES-3085U NAS esetében. A szoftveresen meghatározott over-provisioning támogatása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az SSD-k és a storage poolok számára további helyet biztosítsanak az írás-intenzív folyamatok által okozott teljesítményromlás megakadályozása érdekében, miközben az SSD-k élettartamát is növelik.

A QES meglévő inline adat-deduplikáció és inline adattömörítésének megerősítése mellett a QES 2.1.0 jobb tárhelykihasználtságot ér el, miközben fejlett adattömörítési technológiákat támogat – ami különösen akkor hasznos, ha nagyrészt ismétlődő adatok vagy jelentős mennyiségű, kis méretű fájlok (például a bankok tranzakciós naplói, internetes kereskedelem) generálódnak.

A QES 2.1.0 nemcsak kiváló teljesítményt nyújt, hanem számos ZFS-alapú adatvédelmi és katasztrófa-elhárítási funkciót is támogat, beleértve a végpontok közötti ellenőrző pontokat, észleli és korrigálja a silent adatok hibáit, az iSCSI LUN és a megosztott mappákat szinte korlátlan pillanatképre képes menteni, illetve a SnapSync a távoli mentéseket gyorsítja. A QES-alapú QNAP NAS támogatja a VMware®, a Microsoft® és a Citrix® virtualizációt, és a SnapSync ugyancsak támogatja a VMware Site Recovery Managert (SRM), amely vállalati szintű távoli mentési és katasztrófa-helyreállítási megoldást kínál a virtuális alkalmazásokhoz. A frissített QES 2.1.0 támogatja az iSER optimalizált VMware teljesítményt, valamint az OpenStack Cinder és a Manila fájlmegosztó szolgáltatásokat, amely rugalmas, könnyen használható és olcsó tárolási megoldást nyújt a vállalkozások számára OpenStack környezetben.

Elérhetőség és kompatibilitás

A QES 2.1.0 elérhető a Letöltési központ-ból a TES-3085U, TES-1885U és ES1640dc v2 NAS-rendszerekre. További információért, kérjük, látogasd meg a https://www.qnap.com/qes/2. 1.0/ weboldalt.