2019. május 9., Tajvan, Tajpej – A QNAP® Systems, Inc. bemutatta a QDA termékcsaládot, a meghajtó adapterek széles skáláját, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy különböző meghajtókat telepítsenek a PC-be vagy a munkaállomásba (Windows®, Linux®), illetve a QNAP NAS-ba, így megfelelve a különböző tárolási igényeknek. A QNAP NAS használatakor a QDA sorozat meghajtó adaptereivel telepített meghajtók könnyen ellenőrizhetők a QTS Storage Manager alkalmazásnak köszönhetően.

Főbb jellemzők

–  QDA-A2AR meghajtó adapter: Két 2,5 hüvelykes SATA meghajtót fogadhat egy 3,5 hüvelykes SATA meghajtóhelyen, így elérheti az akár 6 Gb/s fájlátviteli sebességet. Nincs szükség illesztőprogramra, könnyedén telepíthető PC, munkaállomás (Windows, Linux) vagy QNAP NAS rendszer esetén is. Támogatja a hardveres RAID-et és lemez módváltót biztosít a RAID típusok kiválasztásához (egyéni, JBOD, RAID 0 vagy RAID 1). A Windows felhasználók a QNAP External RAID Manager segédprogrammal megtekinthetik a RAID tömb és a lemez információit.

–  QDA-A2MAR meghajtó adapter: Két M.2 2280 SATA SSD foglalatot kínál egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtóhelyen, így elérheti az akár 6 Gb/s fájlátviteli sebességet. Nincs szükség illesztőprogramra, könnyedén telepíthető PC, munkaállomás (Windows, Linux) vagy QNAP NAS rendszer esetén is. Támogatja a hardveres RAID-et és lemez módváltót biztosít a RAID típusok kiválasztásához (egyéni, JBOD, RAID 0 vagy RAID 1). A Windows felhasználók a QNAP External RAID Manager segédprogrammal megtekinthetik a RAID és a lemez információit. A kiváló minőségű fémszerkezet segíti az M.2 SSD-k hőelosztását a magas teljesítmény érdekében.

–  QDA-UMP meghajtó adapter: Egy M.2 2280 PCIe NVMe SSD-t fogad egy 2,5 hüvelykes U.2 (SFF-8639) SSD helyen, ahol akár PCIe Gen3 x4 adatátviteli sebességet is elérhet. Nincs szükség illesztőprogramra, könnyedén telepíthető PC, munkaállomás (Windows, Linux) vagy QNAP NAS rendszer esetén is. A Windows vagy Linux felhasználók az SSD-k információinak megtekintéséhez használhatják a gyártó vagy harmadik fél szolgáltatásait egyaránt. Az alumínium-ötvözet felső és alsó keret segíti az M.2 SSD hőelosztástását a magas teljesítmény elérése érdekében.

–  QDA-SA meghajtó adapter: A QNAP Enterprise ZFS NAS-hoz készült és lehetővé teszi a SATA 6Gbps meghajtó használatát egy 3,5 hüvelykes SAS meghajtóhelyen, míg a SATA meghajtóval megoszthatjuk az SAS kétportos előnyeit a magas rendelkezésre állású, hibatűrő vállalati tárolási környezet biztosítása érdekében. (Megvásárolható négyes csomagban. Rendelésszám: QDA-SA-4PCS)

Nézd meg az élő bemutató videót további információért. A teljes QNAP termékcsalád megjelenítéséhez látogass el a www.qnap.com weboldalra.