A Netgear AC810S router a világ első mobil WiFi routere, amely beépített modeme támogatja az LTE 9 és 11 osztályokat. Az AirCard 810s akár három szolgáltató aggregációját is biztosítja, amely lehetővé teszi a korszerűsített LTE hálózatok teljesítményének kihasználását. Ez a technológia azt jelenti, hogy a vásárlók jelentősen gyorsabban tudnak hozzáférni a csúcs letöltési sebességhez és a hálózat teljes kapacitásához. A hálózat sebességének és minőségének jelentős növekedését fogjuk tapasztalni. Mi több, a 3G UMTS hálózatok melyek alacsonyabb teljesítményűek, amikor az LTE hálózat nem áll rendelkezésre, a router automatikusan átáll, így a felhasználó internet kimaradás nélkül böngészheti a netet.   

Az AirCard 810 3FF Micro SIM kártyát használ, kezelőfelülete barátságos és könnyen megtudhatunk róla minden fontos információt. Az érintőkijelző 2,4″-os, QVGA felbontású. A legfontosabb információkat helyeztük el arra, így a kapcsolat tulajdonságait, az adathasználatot, a hálózati beállításokat, továbbá SMS üzenetek fogadását és küldését. Ha növelni szeretnénk a jelerősséget, külső antennát is csatlakoztathatunk az AirCard 810-hez. A Netgear AirCard 810s két antennacsatlakozója TS-9 szabványú. Ehhez a gyártó egy úgynevezett bölcsőt kínál, így igazából otthoni routernek is használhatjuk, amennyiben korlátlan adatcsomaggal rendelkezünk.   

WiFi sebesség 600 Mbps-on

A Netgear AC810S mobil router legjobb funkciója, hogy akár 450Mbps vagy 600Mbps sebességgel is letölthetünk vele. A hálózati megosztás az AC szabványú WiFi használatával történik 2,4 GHz és 5 GHz frekvencián. Fontos megjegyezni, hogy a 810 egyidejűleg akár 15 WiFi-alapú eszközhöz – okostelefonok, számítógépek és táblagépek, nyomtatók, digitális fényképezőgépek, játékkonzolok stb – használható. Így azért azt mondhatjuk, hogy a többi konkurens termékkel szemben, amely csak 5 eszközt képes kezelni, ezzel a teljes otthonunkat csatlakoztatni tudjuk az internethez. A barátokkal, a családdal és munkatársakkal biztonságosan oszthatjuk meg internetünket, miközben nyaralunk, vagy üzleti úton vagyunk.

A Netgear AC810S akkumulátor kapacitása 2930mAh, így a router akár 11 órán keresztül is használható. A készenléti idő akár 260 órát is elérhet. A Netgear AC810S gyors és stabil hálózati kapcsolatával még nem értünk az előnyök végéhez. Használhatjuk powerbank-ként, így az okostelefont vagy más eszközt USB-porton keresztül tölteni is tudja. Az AirCard 810s akkumulátora eltávolítható. Ha van egy tartalék akkumulátorunk a Netgear AirCard 810-eshez, akkor akár több napon keresztül is használhatjuk, vagy több eszközt is tölthetünk vele.       

Az egyértelmű, hogy a Netgear Aircard 810s a legújabb és az egyik legjobb 4G mobil hotspot ráadásul biztosan több évig is használhatjuk a „jövőbiztos” technológia miatt.