2019. április 24., – Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. ma bemutatta a következő generációs TDS-16489U R2-t, dupla Intel® Xeon® E5-2600 v4 processzorra épülő NAS-t, kettős operációs rendszer támogatással a vállalkozások számára, hogy rugalmasan telepíthessenek olyan operációs rendszert, amely legjobban megfelel az igényeiknek és céljaiknak. A felhasználók kihasználhatják a ZFS-alapú QES-t a vállalati szintű, hatékony és megbízható tároláshoz, a kritikus feladatokhoz, vagy telepíthetik a QTS-t a virtuális gépekhez, különböző alkalmazásokhoz és az auto-tiered tároláshoz.

„A QTS és a QES esetében a QNAP két operációs rendszert fejlesztett ki, amelyek a felhasználók igényeinek legmegfelelőbb funkcionalitást biztosítják. Mindkét rendszert támogatja, hogy a a felhasználók rugalmasabban használhassák a TDS-16489U R2-t.” – nyilatkozta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Fájlszerver, virtualizációs szerver, VDI, közepes méretű adatközpont, streaming, felügyeleti tárolás, vagy hatékony fájlmentés és helyreállítás, a költséghatékony TDS-16489U R2 dupla processzorral és kettős operációs rendszerrel ideális tárolási megoldást jelent.

A TDS-16489U R2 kimagasló hardver tervezéssel két processzorral (Intel® Xeon® E5-2620 v4 8-magos, és Intel® Xeon® E5-2630 v4 10-magos CPU konfigurációval), három független SAS 12Gb/s vezérlőt és legfeljebb 1 TB négycsatornás DDR4 2133MHz RDIMM / LRDIMM RAM-ot (16 DIMM) támogat a legnagyobb teljesítmény eléréséhez. Négy 10GbE SFP+ port tökéletesen teljesít a sávszélességet igénylő alkalmazások esetében, mint például a virtualizáció, a nagy fájlmegosztás és gyors mentés / helyreállítás. Négy PCIe Gen3 bővítőhely lehetővé teszi a 40GbE / 25GbE / 10GbE NIC-ek, grafikus kártyák, QM2-kártyák, 12Gb/s SAS HBA vagy Fiber Channel adapterek rugalmas bővítését (a QES 2.2.0 és QTS 4.4.1-től elérhető az FC-támogatás). A TDS-16489U R2 további négy 2,5 hüvelykes meghajtótálcát kínál hátsó részén az SSD gyorsítótár használatához, támogatja az IPMI-t, amely megkönnyíti a távoli informatikai kezelhetőséget, és redundáns 770 wattos tápegységgel rendelkezik a rendszer megbízhatóságának biztosítása érdekében.

A QES 2.1.0 nemcsak kiváló teljesítményt nyújt, hanem számos ZFS-alapú adatvédelmi és katasztrófa-elhárítási funkciót is támogat, beleértve a végpontok közötti ellenőrző pontokat, észleli és korrigálja a silent adatok hibáit, az iSCSI LUN és a megosztott mappákat szinte korlátlan pillanatképre képes menteni, illetve a SnapSync a távoli mentéseket gyorsítja. A SnapSync támogatja a VMware Site Recovery Manager-t (SRM) is, amely virtuális alkalmazásokhoz vállalati szintű távoli mentési és katasztrófaelhárítási megoldást kínál. Az inline adatok deduplikálása és tömörítése optimalizálhatja a tárolás kihasználtságát és a VDI teljesítményét. A QES támogatja az OpenStack® Cinder és Manila fájlmegosztó szolgáltatásokat, hogy vállalati felhő-szolgáltatásokat biztosítsanak. A QES-sel a TDS-16489U R2 tökéletes mentési adattárolóként is működik a dualkontrolleres Enterprise ZFS NAS estében (ES1640dc) a SnapSync használatával.

A QTS-sel ellátott TDS-16489U R2 egy all-in-one NAS megoldás. Ez nemcsak, mint ideális virtualizációs storage működik (támogatja a VMware®, a Citrix®, a Microsoft® Hyper-V® és a Windows Server® 2016 virtualizációt), hanem virtuális gépeket és tárolóeszközöket is üzemeltethetünk a diverzifikált alkalmazásszerverek működtetéséhez. A felhasználók hatékonyan teljesíthetik biztonsági mentési terveiket a Hybrid Backup Sync-kel, a köteteteket/LUN-okat a pillanatképekkel és a virtuális gépek biztonsági mentéseivel. Az IOPS-igényes alkalmazások kihasználhatják az SSD gyorsítótárazás előnyeit, a QTS szoftveresen definált SSD extra over-provisioning funkciójával a véletlen írási sebesség optimalizálása és az SSD élettartamának meghosszabbítása érdekében. A QNAP Qtier™ technológiájával a TDS-16489U R2 többszintű tárolásra képes, amely egyensúlyt teremt az optimális teljesítményt és a tárolási hatékonyság között. A beépített App Center-ből számtalan alkalmazást telepíthetünk a NAS funkcióinak bővítéséért (beleértve QVR Pro-t a videomegfigyeléshez, a Q’center-t több QNAP NAS központosított kezeléséhez stb.)