2019. április 15., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) bemutatta a TR-002-t, a 2-lemezes hardveres RAID bővítőegységet, amely a NAS bővítő megoldásaként használható, valamint hardveres RAID tárolóként a Windows, MacOS, Linux számítógépekhez és NAS-hoz. A TR-002 a PC-hez vagy NAS-hoz USB 3.1 Gen.2 C-típusú csatlakozón keresztül csatlakozik és megbízható tárolási megoldást nyújt a különböző felhasználói igényekhez.

A TR-002 egyéni, JBOD és RAID 0/1 tárolási konfigurációkat támogat. A QNAP NAS felhasználók a TR-002-et a NAS-sal a RAID paraméterek beállításához és tárolókészlet létrehozásához a QTS „Storage and Snapshots” alkalmazás segítségével menedzselhetik. Alternatív megoldásként a TR-002 külső NAS tárolóeszközként is használható. A korlátozott tárhely-frissítési opciókkal rendelkező Windows, MacOS és Linux felhasználók a TR-002-t bővítőegységként is használhatják, és egy dedikált QNAP külső RAID Manager applikáció (a Windows és a MacOS) segíthet a lemezek állapotának megtekintésében, a RAID konfigurációk megváltoztatásában, a naplók ellenőrzésében, valamint a TR-002 firmware-jének frissítésében.

„Az első QNAP hardveres RAID tbővítőegység (a TR-004) széles körű elismerést kapott a megjelenése óta. A QNAP most bemutatja a 2-lemezes verziót, a TR-002-t, amely az UBS 3.1 Gen.2-es csatlakozással rendelkezik, így a NAS és a PC-felhasználók kihasználhatják a TR-002 nagysebességű adatátvitelének előnyeit RAID védelemmel.” – mondta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere.

A DIP switch segítségével a TR-002 hátoldalán állítható a lemezkonfiguráció. Állapotjelzők, egy gombnyomásos másolás gomb és egy kiadó gomb is rendelkezésre áll, hogy a műveletek intuitívabbak legyenek. Kompatibilis QNAP NAS modellek és használati utasításokért látogasson el a https://www.qnap.com/go/ product/tr-002webhelyre.