A QNAP® Systems, Inc. bejelentette, hogy támogatjaJumpCloud® Directory-as-a-Service® (DaaS), a felhőalapú identitás- és hozzáférési menedzsment platformot, amely lehetővé teszi a biztonságos bejelentkezést a munkaállomásokra és szerverekre, valamint helyszíni és felhőalapú alkalmazásokon, WiFi és VPN hálózatokon keresztül, továbbá a fájmegosztást is biztosítja. A JumpCloud az alapvető üzleti alkalmazásokkal is integrálódik, beleértve a G Suite™, Office 365™, Azure™, AWS®, Google Cloud ™, SalesForce® és több ezer egyéb alkalmazást, illetve szolgáltatást, a szabványos protokollokat, mint például LDAP, RADIUS és SAML 2.0. A vállalkozások rugalmasabban és költséghatékonyabban használhatják a felhőalapú platformot, míg az informatikai csapatok és a szervezetek tagjai produktívan dolgozhatnak a különböző alkalmazásokon, eszközökön és hálózatokon keresztül.

„A JumpCloud LDAP szolgáltatása a QNAP NAS felhasználók számára gondtalan, központosított identitás- és hozzáférési menedzsment megoldást kínál, ugyanakkor biztonságos elérést biztosít a NAS-alapú fájlforrásokhoz egyaránt.” – mondta YT Lee, a QNAP alelnöke. A felhőalapú attribútumok is időt és pénzt takarítanak meg, így ideálisak olyan alszervezetek vagy munkacsoportok számára, amelyek kis felhasználói bázissal rendelkeznek.”

„A felhő megváltoztatja az IT rendszert, és a JumpCloud olyan megoldást kínál, amely teljesen újradefiniálja a könyvtárkezelést – csökkenti a bonyolultságot, nagyobb rugalmasságot és biztonságot nyújt a felhasználóknak.” – mondta Greg Keller, a JumpCloud stratégiai vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy folytatjuk együttműködésünket a QNAP-pal, és a közös ügyfeleink számára biztonságos és egyszerű alkalmahatóságot biztosítunk a QNAP NAS megoldásokban tárolt kritikus adatokhoz való hozzáférés-felügyeleti rendszerrel.”

Bármely méretű vállalkozás számára az LDAP-kiszolgáló beállítása általában magasabb költséget jelent, mivel nagyobb hardver- és kezelési összetettséget igényel, valamint alapvető követelmény, hogy a személyzet képes legyen azt konfigurálni és titkosítani. A JumpCloud felhőalapú LDAP szolgáltatása olyan online könyvtárat biztosít, amely nem igényel kiszolgálói infrastruktúrát, hatékonyabbá teszi az identitás- és hozzáférési menedzsment folyamatot, valamint egyszerűbben méretezhető. A JumpCloud LDAP szolgáltatásának a QNAP NAS-hoz történő integrálásával a felhasználók biztonságosan hozzáférhetnek a NAS-on megosztott mappáikhoz, illetve a JumpCloud támogatja a Samba/SMB-hez Windows® vagy macOS® ügyfeleleket egyaránt. A JumpCloud több hasznos funkciót is tartalmaz, amelyek nemcsak az egyszerűsítést és letöltést teszi lehetővé az informatikai csapatoknak, hanem a végfelhasználók számára biztosítja az önkiszolgálás lehetőségét, így a következő szintű felhasználói menedzsment élményt nyújta a felhőből.

Kattintson ide, hogy elolvassa a bemutatónkat a JumpCloud szolgáltatás QNAP NAS-hoz történő integrálásával kapcsolatban.

A QNAP System, Inc.-ről

A Tajvanon található, tajpeji székhelyű QNAP Systems, Ic., élenjáró megoldásokat kínál a hálózati adattárolók (NAS) és felügyeleti megoldások terén, fő célkitűzésének pedig a használhatóságot, magas biztonságot és a rugalmasságot tekinti. A QNAP minőségi NAS termékeket kínál otthoni és üzleti felhasználóknak adattárolásra, mentésre és pillanatkép mentésre, virtualizációhoz, együttműködéshez, multimédiához és egyebekhez. A QNAP úgy gondolja, hogy a NAS sokkal több, mint egy „egyszerű adattároló”, számtalan NAS alapú fejlesztése van azért, hogy ösztönözze a felhasználókat a tárgyak internete, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási megoldások kifejlesztésére a QNAP NAS-on.