2019. április 1., Tajpej, Tajvan – Az ADATA Technology, a nagy teljesítményű DRAM modulok, a NAND Flash termékek és a mobil kiegészítők vezető gyártója örömmel jelenti be, hogy két terméke is elnyerte a kiváló tervezése miatt a tekintélyes Red Dot Design Award 2019 díjat, nevezetesen az ultrarobusztus ADATA HD830 külső merevlemezzel és az XPG SPECTRIX D80 hibrid hűtéses RGB DDR4 memóriamodullal.

ADATA HD830 külső merevlemez – gyakorlatilag elpusztíthatatlan 

A HD830 megfelel az Egyesült Államok katonai MIL-STD-810G 516.6 szigorú szabványának és ellenállhat az 1,22 méter magasságból történő leejtésnek is. A háromrétegű szerkezet teljeskörű védelmet biztosít kívül és belül is, beleértve a kemény külső szilikon burkolatot, amely piros vagy kék színben kapható, ütéselnyelő réteggel és párnázott belsővel rendelkezik, ami a helyén tartja a meghajtót. A HD830 kemény alumínium külső felülete nemcsak a cseppek és tompa ütések ellen képes védelmet nyújtani, hanem akár 3000 kg-os lefelé irányuló nyomással szemben is, ami nagyjából megegyezik ötven átlagos testalkatú ember tömegével.

A HD830 robusztus alumínium külső felülete barázdált, homokfúvott felülettel és két erős oldalsó merevítővel rendelkezik, amelyek a HD830-nak egy igazi erőteljes megjelenést kölcsönöz. A 4K Ultra HD videók és más nagyfelbontású tartalmak korában soha nem lehet elegendő tárhelyről beszélni, ezét a HD830 akár 5 TB-os méretben is kapható.

XPG SPECTRIX D80 DDR4 RGB memória – a világ első memóriamodulja hibrid hűtéssel

A SPECTRIX D80 a világ első memóriamodulja, amely hibrid hűtési lehetőséget kínál.A SPECTRIX D80 felső részén egy folyadékhűtőcső található, amelybe alacsony forráspontú hűtőfolyadékot töltve oszlatja el a hőt. Egy alumínium hűtőbordával és a PCB-n található hővezető anyag segítségével biztosítja a hőelvezetést. Az ADATA először a folyadékhűtésű prototípust („Jellyfish”) mutatta be a CES-en 2018-ban, ami Las Vegasban került megrendezésre. Az XPG SPECTRIX D80 a kereskedelemben kapható memóriamodulok koncepciójának megvalósulása.

A vezérelhető RGB megvilágítással felszerelt folyadékhűtő nemcsak funkcionálisan, hanem vizuálisan is lenyűgöző látványt nyújt. A felhasználók testre szabhatják a fényhatásokat, az ütemet és a világítás intenzitását. A világítás vezérlése az XPG RGB Sync alkalmazással intuitív, de egy már meglévő RGB világítást szabályozó szoftver segítségével is történhet, melyet a főbb alaplap-gyártók adtak ki.

Az ADATA az év elején bejelentette, hogy a SPECTRIX D80-nak 5584 MHz frekvencián új overclocking rekordot sikerült beállítania. A mérföldkövet az Intel Core i9-9900K processzorral és LN2-hűtővel felszerelt MSI MPG Z390I GAMING EDGE AC alaplap konfigurációjával érte el. Ez az első alkalom, hogy memóriafrekvencia rekordot egy 9. generációs Intel Core i9 processzorral állítottak be.