2019. március 21., Tajpej, Tajvan – Az ADATA Technology, a nagy teljesítményű DRAM modulok, NAND Flash termékek és mobil tartozékok vezető gyártója örömmel tájékoztat, hogy az ADATA részt vett az Embedded World 2019 kiállításon. Az ADATA bemutatta a legújabb SLC, MLC és 3D NAND SSD-k termékcsaládját valamint különböző memóriakártyákat, PCIe termékeket és egy DDR4 2666 memóriamodult, amely képes ellenállni a széles hőmérséklet-tartománynak és megakadályozza a kén kicsapódását. 

Nagy sebességű PCIe tároló megoldások

Az Ipar 4.0 és az IoT korszakában, az ipari ellenőrzési termékeknek nemcsak megbízhatónak és tartósnak kell lenniük, hanem nagy teljesítményűnek és nagyobb kapacitásúnak egyaránt. Ezért a SATA, az MLC és a 3D NAND SSDS termékcsaládok mellett az ADATA két új nagy sebességű PCIe tárolóeszközt mutatott be, nevezetesen egy új M.2 2280 SSD-t, és a következő generációs CFexpress B típusú memóriakártyát. Az új PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD az akár 3,4/2,2 GB/s olvasási és írási sebességet biztosítja, így nagy mennyiségű adatot képes hatékonyan feldolgozni. Az ipari minőségű CFexpress B típusú memóriakártyát nagyfelbontású 8K és 4K képfeldolgozásra tervezték. Ez megfelel a CFA és az NVMe specifikációinak és a 1700/1200 MB/s sebességnek, ami 3-4-szer gyorsabb, mint a hagyományos SD és CFast kártyák. A nagy sebességű és nagyobb kapacitást kínáló CFexpress memóriakártyák várhatóan élen járnak majd a PCIe piacon, mivel új és versenyképes frissítési lehetőséget is kínálnak az ügyfeleknek.

Adatvédelmi technológiák

A felhőadatbázisok elterjedtségére adott válaszként az ADATA olyan adatvédelmi megoldásokat biztosít az ügyfelek részére, mint az írásvédelem, amely megakadályozza az adatok önkényes átíródását, valamint a Quick Erase és a Security Erase törlési technológiák lehetővé teszi az adatok időben történő törlését, ami csökkenti az adatlopás kockázatát.

Továbbá, váratlan áramkimaradás esetén a Power Loss Protection (PLP) védi az adatokat az esetleges adatvesztéstől. Az új technológiák bevezetése elengedhetetlen a szerverek, adatközpontok, felügyeleti rendszerek és más alkalmazások számára egyaránt, amelyeknek hosszú ideig kell nagy mennyiségű adatot tárolniuk és feldolgozniuk.

Széles hőmérséklet-tartomány és kén kicsapódás

A környezeti feltételek romlása mellett a beágyazott rendszereknek egyre nagyobb veszélyekkel kell szembesülniük, beleértve a szennyeződést, a nedvességet és a szélsőséges hőmérsékleteket. Az ADATA számos ipari minőségű adattároló termékében kénmentesítő technológiát alkalmaz, hogy ellensúlyozza az ezüst-szulfid felhalmozódásának káros hatásait. A termékek optimálisan működhetnek széles hőmérséklet-tartományban, -40 °C és +85 °C között. A termékeket kénmentesítési és megbízhatósági vizsgálatnak vetnek alá, amely során az összetevőket magas kéntartalmú, hőmérsékletű és páratartalmú környezetben tesztelik, így erősítve az ASTM B809-95 specifikációnak való megfelelést. Ráadásul az ADATA Conformal Coating használatával, egy polimer fólia bevonatot kapnak a PCB-k különböző elektronikai komponensei, ez pedig védőrétegként szolgál a PCB-khez, megóvva a folyadékoktól, portól és egyéb szennyeződésektől, amelyek korróziót vagy rövidzárlatot okozhatnak.