– A QNAP® Systems, Inc. ma hivatalosan is elkezdte forgalmazni a TS-2888X AI-Ready NAS-t, amely kifejezetten az AI modellek fejlesztéséhez lett optimalizálva. Erőteljes, akár 18-magos Intel® Xeon® Wprocesszorral és flash-optimalizált hibrid tárolási architektúrával az IOPS intenzív terheléshez, a TS-2888X akár 4 high-end grafikus kártya behelyezését is támogatja, illetve a QNAP AI fejlesztői csomagját futtatja “QuAI”. A TS-2888X mindent tartalmaz, ami a gépi tanuláshoz szükséges, jelentősen csökkentve a késleltetést, felgyorsítva az adatátvitelt, és kiküszöbölve a hálózati kapcsolatok által okozott szűk keresztmetszetet az AI implementációjának felgyorsításához.

A hagyományos AI munkaállomások általában drágák, és a hardver és szoftver konfigurálásának bonyolultsága akadályozza a legtöbb adatkutatót és fejlesztőt. A nyilvános felhők használata a tároláshoz és képzéshez szintén aggodalomra adhat okot érzékeny adatok használata során. A QNAP TS-2888X egy többfunkciós AI megoldás, amely hatalmas adattárolást, nagy teljesítményű számítást és használatra kész AI környezetet, valamint átfogó adatvédelmet integrál az AI munkafolyamatok támogatásához. Ez nemcsak az AI modellek training szervereként szolgál, hanem inferencia szerverként is működhet, ezáltal tovább csökkentve a K+F költségvetési korlátait, így az AI fejlesztése egyszerűbben megvalósítható és könnyebben elérhető. 

„Az AI kora tőlünk függ, és az iparágak széles skáláján, többek között az egészségügyben, az informatikában, a kiskereskedelemben és a felügyeletben tapasztalható hatásait már érezhetjük is.” – nyilatkozta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere. „A TS-2888X AI-Ready NAS ötvözi a tárolást, a számítási kapacitást és a felhasználóbarát AI szoftverkörnyezetet, hogy csökkentse az AI feladatok összetettségét és az implementálás időtartamát, miközben költséghatékony és elérhető AI fejlesztést is biztosít.”

Az AI-Ready TS-2888X Intel® Xeon® W processzora akár 18 magos és 36 szálas, valamint 4,5 GHz-es is lehet Intel® Turbo Boost 2.0 technológiával, a kompromisszumok nélküli teljesítmény érdekében. Legfeljebb 512 GB DDR4 ECC RDIMM 2666 MHz memóriát támogat, amely bőséges helyet biztosít a hatalmas projektekhez, miközben kiküszöböli a lehetséges memóriahibákat. A TS-2888X támogatja az általános NVIDIA®, AMD® és Intel® gyorsító kártyákat, 8 PCIe bővítőhelyet és 2000 watt-os 80Plus Platinum tápegységet tartalmaz, amelyek akár 4 csúcskategóriás grafikus kártyát is képesek fogadni a hatalmas számítási teljesítmény érdekében. A skálázhatóság és a teljesítmény egyidejű igényeinek kielégítése érdekében a TS-2888X hibrid tároló architektúrát alkalmaz, amely 8 db 3,5 hüvelykes SATA 6Gb/s meghajtóhellyel rendelkezik a merevlemezeknek, tizenhat 2,5 hüvelykes SATA 6Gb/s rekesszel az SSD-khez, és négy 2,5 hüvelykes meghajtóhellyel, amelyek támogatják a U.2 PCIe-t Gen3 x4 NVMe SSD-ket. Ez a hibrid tárolási architektúra lehetővé teszi az SSD gyorsítótárazást, vagy az auto tiering funkciót a teljesítményigényes alkalmazásokhoz Hat intelligens ventilátora, külön-külön érzékelik a különböző zónák hőmérsékleteit (CPU, PCIe slotok, tápegységek és tárolók), hogy intelligensebb, csendesebb és energiatakarékosabb hűtést biztosítsanak.

A TS-2888X átfogó szoftverkörnyezetével lehetővé teszi a vállalatok számára az AI alkalmazások egyszerű létrehozását és karbantartását. Az exkluzív Quai – AI fejlesztőcsomag a NAS-on futó AI modellek gyors építéséhez, tanításához és optimalizálásához – lehetővé teszi számos nyílt forráskódú eszköz és keretrendszerek telepítését (beleértve Caffe, TensorFlow, AlexNet, FaceNet és egyebek) a felhasználók számára könnyen elérhető AI munkafolyamatokhoz. A TS-2888X rugalmas biztonsági mentési megoldásokkal és pillanatkép-védelemmel is rendelkezik, amelyek szavatolják az adatbiztonságot, ugyanakkor lehetővé teszik a hatékony katasztrófa-helyreállítást is.

A QNAP AI megoldását egy neves tajvani orvosi kutatóintézettel együttműködve fejlesztették ki, és sikeresen állítottak üzembe egy egészségügyi AI diagnosztikai rendszert az életkorhoz kapcsolódó makuláris degeneráció detektálásához. Az AI által adott eredmény nemcsak jelentősen javítja a diagnosztika pontosságát és a hatékonyságát, hanem lehetőséget teremt arra, hogy segítsen olyan intézeteknek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő orvosi humánerőforrással.

A TS-2888X legfontosabb jellemzői

Intel® Xeon® W processzor, akár 18 mag / 36 szál, 4,5 GHz Turbo Boost-tal; akár 512 GB DDR4 ECC 2666 MHz-es négycsatornás RAM (8x 64 GB); 4x 2,5 hüvelykes U.2 PCIe Gen3 x4 NVMe SSD meghajtók, 16x 2,5 hüvelykes SATA 6Gb/s SSD meghajtó, 8x 3,5 hüvelykes SATA 6 Gb/s rekeszek; 8x PCIe Gen3 bővítőhely (beleértve a nyolc 6+2 tűs tápcsatlakozót); 2x 10 GBASE-T LAN port, 4x Gigabit RJ45 LAN port; 6x USB 3.1 Gen1 port, 4x USB 2.0 port; 2000 W-os tápegység; 6x 12 cm-es intelligens ventilátorok; LCM kijelző; 4x forgó kerék rögzítővel

További információért, és a QNAP NAS teljes termékportfóliójáért, látogasd meg a www.qnap.com weboldalt. További információért, a TS-2888X AI-Ready NAS implementációjával kapcsolatban kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a eusales@qnap.com címen.