– A QNAP Systems, Inc. (QNAP®) bejelentette a MediQPACS alkalmazást, amely a QNAP NAS-t egy privát PACS (képarchiváló- és továbbító rendszer) szerverré alakítja, hogy segítse a felhasználókat a DICOM (digitális képkezelés és kommunikáció) fájljainak biztonsági mentésében a kórházi modalitásokból, és lehetővé teszi az orvosi képek gyors megtekintését és teljes körű menedzsmentjét. A MediQPACS a HIS-ben (kórházi hálózati rendszerekben) működő PACS-kiszolgálóval 24 órás rendelkezésre állással, központi irányítással és megbízható DICOM-fájl tárolással biztosítja az egészségügyi ellátást.

„A betegadatokat tartalmazó DICOM fájlok általában nagy méretűek, ami kórházak, klinikák és egyéb egészségügyi létesítmények esetében jelentős adattárolási kapacitást kívánnak meg. AMediQPACS applikációval a QNAP NAS ezen masszív méretű DICOM fájlok a csatlakoztatott orvosi képalkotó eszközökről és az AET-ből biztonságosan és központilag tárolhatók. A QNAP NAS különféle lehetőségekkel bővíti a kapacitást, hogy megfeleljen a jövőbeli adattárolási követelményeknek” – nyilatkozta Anay Badavne, a QNAP termékmenedzsere.

A felhasználók könnyedén letölthetik és megtekinthetik a DICOM fájlokat (beleértve a képalkotókat, „tag”-eket és a betegek adatait). A MediQPACS a beépített képnéző segítségével hálózati kapcsolaton keresztül biztosít nagyobb kényelmet az orvosi diagnosztikai munkafolyamatokhoz. A MediQPACS lehetővé teszi a betegek legutóbbi vizsgálatainak gyors megtekintését is, ami nagymértékben csökkenti az orvosok számára szükséges időt a betegek felvételében, keresésében és adataik megtekintésében. A különböző DICOM-képek „fogd és vidd” továbbítással az orvosok egyszerre több képet is megtekinthetnek, és rétegeket is felvehetnek a képek fölé a további diagnosztikához olyan eszközök segítségével, mint az ablakok, a szintezés, az élethullám, az érfestési kontúrok kiemelésében és így tovább.

NAS rendszerkövetelmények

●  A MediQPACS egy konténeres alkalmazás. A MediQPACS használatához 1.8.3031 (vagy újabb) Container Station szükséges.

●  QTS 4.3.4 (vagy újabb).

●  x86 (Intel / AMD) processzor legalább 2 GB RAM-mal (4 GB RAM ajánlott a kiegyensúlyozott használathoz). Megjegyzés: Az ARM-alapú NAS-okat a jövőbeli verziók fogják támogatni.

Elérhetőség

A MediQPACS letölthető a QTS App Centerből. A MediQPACS jelenleg csak az angol nyelvet támogatja.