2019. január 25., Amszterdam – Philips TV-k második generációs P5-tel szerelt OLED televíziókat széles körben ismerték el,  2018-ban újabb referenciát állítottak fel a legjobb képminőség esetében, a 803-as és 903-as modellek több mint 43 díjat nyertek el és két független „vak-teszten” is kimagaslóan szerepeltek. 
A Philips 2019 OLED TV-k újdonsága a P5 harmadik generációja, amelyet egy speciális, két chipes elrendezésben valósítottak meg, így megtartja az eredeti P5 feldolgozásának optimalizált sorrendjét, de további teljesítményt ad a feldolgozási folyamat legfontosabb intenzív részeihez – ez 20%-os PQ javulást eredményez a már piacvezető piacon lévő második generációs P5 chiphez képest.
A 2019-es évek újdonsága a Dolby Vision kompatibilitás, amely lehetővé teszi, hogy a Philips TV egyedülállóan, az összes jelenlegi HDR-funkciót elérhetővé tegye – HDR10, HDR10+, Dolby Vision és HLG – az egész 2019-es TV kínálat több, mint 90%-ához az új OLED-től a legfrissebb 6000-es sorozatig.


Az eredeti Philips TV P5 motort úgy tervezték, hogy elemezze és egyedileg foglalkozzon az öt fontos ismérvvel, amelyek együttesen határozzák meg a teljes képminőséget: Forrás tökéletesség, élesség, szín, kontraszt és mozgás.
A harmadik generációs P5 fokozza a zajcsökkentést, az élességet és a kontrasztot minden forráshoz képest, beleértve a Philips TV egyedülálló Perfect Natural Reality funkciójának képminőség javítását, valamint a jobb HDR teljesítményt. A harmadik generációs P5 motor kiemelkedő képminőség feldolgozást biztosít mind a HDR10 és a HDR10+ forrásokhoz, és a világon először a Dolby Vision kódolt dinamikus HDR tartalmakhoz.
A kiváló zajcsökkentő teljesítmény a P5 feldolgozóegységének kulcsfontosságú eleme, köszönhetően a kifinomult mozgásérzékelésnek a térbeli és időbeli zajcsökkentéssel kombinálva, hogy lehetővé tegye a zaj minimalizálását anélkül, hogy a részleteket elhomályosítaná vagy elmosná.
A Philips TV P5 harmadik generációja javítja a kontúrvonalakat, a bit-mélység számítást és a ritka szűrést, hogy még tisztább, élesebb képet készítsen.
Az élesség növelése érdekében az eredeti P5 részlet kiemelő funkciója tovább javult azáltal, hogy egy részletes védelmi és helyreállítási funkciót ad az eredeti képhez, hogy még jobb eredményeket érjen el az eredeti pixelek jobb, élesebb pixelekké történő átalakításakor. Az új Dejaggy szűrő különösen hatékony, ha alacsony és magas szögű átlós vonalakra alkalmazzák.
Az eredmény egy láthatóan kifinomultabb kép finomabb vonalakkal és mélyebb részletekkel, így jobb képmélységet hoz létre.
A kontrasztot, és különösen az egyedülálló Perfect Natural Reality funkció az új spekuláris érzékelési funkciót, valamint a jobb tartományi besorolást és a bőr tónus védelmét is javította az inverz hangolással együtt. Az eredmény egy sokkal valóságosabb kép mélyebb részletekkel, amely ismét mélyebb benyomást teremt és segít átalakítani az SDR-tartalmat HDR-szerű képpé.
Az új és korszerűsített funkciók kombinálhatók a HDR10 / HDR10+ teljesítményének és a Dolby Vision tartalmának javítása érdekében.
HDR-tartalom esetén a harmadik generációs P5 kiküszöböli a nagyon sötét területeken a részletek elvesztésének problémáját, biztosítja, hogy a nagyon fényes és színes jelenetek esetében elkerüljük a nemkívánatos csíkozódást, illetve a bőrszín árnyalatainak túltelítettségét.
A 2019-es újdonság a Dolby Vision kompatibilitás.  A Philips TV PQ csapata szorosan együttműködött a Dolby-val, hogy a P5 kulcsfontosságú előnyeit optimalizálhassa a Dolby Vision kódolt HDR tartalmához, ami a P5 harmadik generációja esetében a zaj és az artefaktumok csökkentését, valamint az élességet és a mozgást is javította.
Tehát a harmadik generációs P5 javítja az SDR és a HDR10 / HDR10+ képeket, és a Dolby Vision dinamikus HDR-tartalmát alacsonyabb zajszinttel, jobb képminőséggel, élesebb és egyenletesebb vonalakkal is elláthatja.