A Seagate Technology (NASDAQ: STX), a világelső az adattárolási megoldások terén, bemutatta az iparág legmodernebb 14Tb-os merevlemezeit, tovább bővítve a vállalati és a speciális felhasználásra szánt termékcsaládjait. Az IronWolf® és az IronWolf® Pro hálózati tároló (NAS) felhasználáshoz, a BarraCuda® Pro asztali gépekhez, a felügyeleti rendszerekhez optimalizált SkyHawkTM és az ExosTM X14 hyperscale adatközpontok számára készült, ezzel a felhasználók még több adatot tárolhatnak, kezelhetnek és hatékonyabban használhatják azokat, miközben a meghajtók új szintet képviselnek a sebesség és a kapacitás terén.


Ezzel a termékportfólióval a Seagate továbbra is vezető szerepet tölt be az adattárolási technológiában, ezzel tovább csökkentve az egy terabájt teljes kapacitásra vetített költségét köszönhetően a merevlemez-optimalizálásnak, a felhasználás sokoldalúságának és a páratlan kapacitásnak. A Seagate meghajtók a személyes használat, kreatív és tervezői munkák esetén, online szerencsejátékoknál, nagyméretű felügyeleti rendszereknél és hyperscale környezetekben új adatkezelési lehetőségeket nyitnak meg a különböző felhasználási területeken.
„Az adatvédelem, a menedzsment és az archiválás már nem szigorúan csak az informatikai részlegekre tartozik, hanem alapvető felelősséget jelentenek a vállalkozások tulajdonosaira, a kreatív szakemberek, az online játékosok és a PC-felhasználók számára.” – nyilatkozta Matt Rutledge, a Seagate alelnöke. „Megértjük az adatok kritikus jellegét a hatékonysági növelése mellett. A legnagyobb adatközponttól a személyes felhasználókig a célunk, hogy minden vásárlónk hozzáférjen, tároljon és gyorsan és megbízhatóan továbbítson adatokat, amikor csak szüksége van rá, bárhol is legyenek.”
IronWolf és IronWolf Pro 14TB – a vezető NAS megoldásAz IronWolf és az IronWolf Pro meghajtók tovább feszegetik a NAS alkalmazások határait, biztosítva a legmagasabb szintű megbízhatóságot és teljesítményt a folyamatosan működő környezetben. A világ vezető NAS-gyártói bíznak ebben a megoldásban, az IronWolf meghajtók többfelhasználós környezetbe készültek, ami 300 TB/év írási teljesítményt tesz lehetővé, így a felhasználók még jobban kihasználhatják a NAS eszközüket. A meghajtók az AgileArray firmware-rel a NAS szerverek számára lettek optimalizálva, így számos versenyelőnyt nyújtanak: RAID teljesítmény, kétdimenziós egyensúlyozás, forgásirányú vibráció (RV) érzékelők, fejlett energiagazdálkodás és hibajavítás.Ezen felül valóban biztonságban tudhatjuk az adatokat, köszönhetően a Seagate IronWolf Health Management és a 2 éves Seagate Rescue Data Recovery Services szolgáltatással*. Az Health Management beágyazott analízis és helyreállítási szoftver zökkenőmentesen működik a legismertebb NAS gyártók rendszereivel, átfogó statisztikát és élettartam-elemzést tesz lehetővé, ezzel megelőzhetjük a hibákat, nem csak reagálhatunk arra. Az IronWolf és az IronWolf Pro meghajtók 3 éves és 5 éves korlátozott garanciát kaptak. BarraCuda Pro 14TB – sokoldalú asztali teljesítményAz iparágak közötti online interakciók exponenciális növekedése és a folyamatos termelékenység iránti igény miatt a BarraCuda Pro 3,5 hüvelykes merevlemez továbbra is a szakemberek számára ideális tárolási megoldás az asztali munkaállomások, vagy a közvetlenül csatlakoztatott tárolási (DAS) rendszerek esetében.A kreatív szakembereknek, a kisvállalkozásoknak és az informatikai személyzetnek is szüksége van arra, hogy nagy mennyiségű adatot hatékonyan mozgassanak és megfelelően védjenek. A BarraCuda Pro az iparág vezető és egyben az egyetlen 14TB kapacitású, 7200 RPM-es forgási sebességű, valamint 250 MB/s adatátviteli sebességre képes, és akár 256 MB gyorsítótárral ellátott merevlemeze, köszönhetően a Seagate Multi-Tier Caching TechnologyTM (MTC) megoldásának.Függetlenül attól, hogy adat-intenzív 8K videót vágunk, vagy nagy fájlokat helyezünk át egy csatolt biztonsági másolatként, a BarraCuda Pro a felhasználóknak gyorsaságot, sokoldalúságot és tartósságot kínál, megfizethető áron, valamint 5 éves korlátozott garanciával.
SkyHawk 14TB – felügyeletre optimalizáltA felügyeleti iparág gyorsan fejlődik, egyre nagyobb videofelbontás, elemzést és hosszabb megőrzési időt igényelnek a felhasználók a magasabb tárolókapacitás mellett. A Seagate SkyHawk meghajtók biztosítják a teljesítmény, a nagy kapacitás és a megbízhatóság optimális kombinációját, a felügyeleti ügyfelek és az integrátorok három legfontosabb igényét.A 9000 órányi HD videók megőrzésére és 64 HD-kamera feedjének** rögzítésére képes SkyHawk 14TB-os lemez DVR és NVR-ekre optimalizált, 24/7-es munkaterhelésre lett tervezve, ImagePerfectTM firmware minimalizálja a képkockák elvesztését és leállásokat. Hároméves korlátozott garanciával mellett elérhetjük az egyedülálló SkyHawk Health Management technológiát, amely aktívan figyeli és elemzi a meghajtó életciklusát, ezzel megelőzhetjük a lehetséges anomáliákat, beavatkozhatunk és helyreállíthatunk, mielőtt nagyobb probléma történne. Exos X14 – hyperscale-re felkészülni!A világ legfejlettebb hyperscale adatközpontjai az Exos X14 hatékonyságára, megbízhatóságára és biztonságára épülnek, a meghajtók növelt sávszélességet kínálnak, valamint nagyobb tárhelyet biztosítanak egy kompakt, 3,5 hüvelykes méretben. Az iparág legalacsonyabb energiafelhasználásával és a legjobb teljesítményével az Exos X14 lehetővé teszi az adatközpontoknál, hogy maximalizálják a tárolási kapacitást, miközben csökkentik a komplexitást és a működési költségeket.Mivel a hyperscale és a felhő tárolás exponenciálisan növekszik, a Seagate új Exos X14 meghajtói 40% -kal több petabájtot kínálnak rackenként (az Exos 10TB meghajtókhoz képest), miközben ugyanabban a kis méretben érhetők el. A hélium alapú Exos X14 súlya 10% -kal könnyebb, mint a hagyományos levegős nearline driveok, valamint a rugalmasan testreszabhatók a szélesebb integrációs lehetőségekhez és támogatják a magas terhelést is. Az Exos X14 egy moduláris vállalati rendszerben is alkalmazható (Exos E 4U106), így a akár 1.4PB adatsűrűséget is elérhetünk.A globális biztonsági igényeknek megfelelően az Exos X14 meghajtók „always-on” Seagate SecureTM védelmet nyújtanak, amely hatékonyan titkosítja az adatokat a teljesítmény romlása nélkül. Az Exos X14 meghajtók 5 éves korlátozott garanciát kaptak, rendelkeznek az USA kormányzatának Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2, 2. szintű biztonsági tanúsítványával, valamint az Information Technology Security Evaluation (CC) ISO / EIC 15408 megfelelési szabványával.Az IronWolf és az IronWolf Pro 14TB már elérhető 529,99 USD és 599,99 USD javasolt végfelhasználói áron. A BarraCuda Pro 14TB 579,99USD-től érhető el. A SkyHawk 14TB 509,99 USD javasolt végfelhasználói áron vásárolható meg. Az Exos X14 614,99 USD javasolt végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira.
A Seagate új 14TB-es termékeiről további információkat talál: https://www.seagate.com/internal-hard-drives/hdd/
* A Seagate Rescue & Data Recovery Services csak az IronWolf Pro verzió esetén érhető el.**A számítás H.264 kódolással, 1M pixel, közepes felbontás, 15FPS, 1 kamera és 24 órás napi felvételi idő alapján készült.