Tajpej, Tajvan – Az ADATA® Technology, a nagy teljesítményű DRAM modulok és a NAND Flash termékek vezető gyártója bejelentette, hogy új labort hozott létre Tajpej központjában, amely a memória teljesítmény korlátainak javítását tűzte ki céljául, ez az XPG Overclocking Lab (XOCL). Az XOCL az első ilyen jellegű szolgáltatás a világszerte működő DRAM-gyártók körében, amely az ADATA folyamatos fejlesztési erőfeszítéseinek bővítése a rekordszámú memória sebesség elérése érdekében jött létre és az új technikákkal való kísérletezésre összpontosít.
„Az egyre magasabb frekvencián működő memóriamodulok növekvő igényével az ADATA úgy véli, hogy a túlhúzás jövője a levegő és a folyadékhűtés stabilitásában rejlik” – mondta Neo és Stin az ADATA Technology-től. „Az XPG Overclocking Lab küldetése olyan új, potenciálisan hatékonyabb módszerek feltárása, amelyek kiküszöbölik a memória sebességének korlátait és ezt kívánják összhangba hozni az XPG termékekkel, ami a felhasználók javát szolgálja.”
Az XOCL a küldetése elérése érdekében aktívan törekszik partneri kapcsolatok kiépítésére a hardvergyártó és az overclocker iparágban egyaránt. A nyár folyamán az ADATA túlhúzta az XPG SPECTRIX D80 RGB DDR4 memóriamodult egészen 5531 MHz-ig, folyékony-nitrogénnel hűtött szegmensben új rekordot állítottak fel. A mérföldkő az MSI-vel közös erőfeszítéssel valósult meg.
Az XOCL az új technikák és módszerek kísérletezésére összpontosít. A képen látható az LN2 használata overclocking kísérletben.