Az új Philips OLED 803 követi az előző Philips 9002 OLED sorozat sikerét, amely több mint 53 díjat kapott az európai médiumoktól – a kiemelkedő teljesítmény és minőség miatt. Hihetetlen, de az OLED 803 esetében kézzel fogható a kép- és hangminőség javulása az elődjéhez képest, melyet jól mutat, hogy a TV megnyerte a rangos EISA, Best Buy OLED TV 2018 díjat.
Az új készülék a legújabb OLED technológia előnyeivel rendelkezik, és a Philips P5 Perfect Processing Engine új, második generációs processzora az egyedülálló háromoldalas Ambilight rendszerrel kombinálva, egy olyan zászlóshajó terméket teremtett, amely új referenciát kínál a tiszta képminőség terén.
Az új OLED technológia magában foglalja a legfrissebb 2018 OLED panelt, amely új és továbbfejlesztett subpixel szerkezetének és az új tükröződésgátló bevonatnak köszönhetően, lehetővé teszi az OLED803 számára, hogy jobb fekete reprodukciót és a 2017-es modellhez képest 10%-kal magasabb fényerőt adjon, mely így már1000 Nits.
A magas csúcsfény-teljesítmény és az OLED hagyományos, végtelen fekete szintű teljesítménye rendkívül és kivételes kontrasztot eredményez, melyek kulcsfontosságúak a HDR tartalmak teljes potenciáljának élvezhetőségénél. A TP Vision, mint harmadik gyártó csatlakozott a HDR10+ szövetséghez, és az OLED 803 egyike a Philips első sorozatának, amely megkapta a HDR+ minősítést.
A nagy dinamikatartomány (HDR10 vagy HLG) lehetővé teszi a nagyobb felbontású tartalmak megjelenítését a sötétebb feketék és a világosabb fehérek számára, valamint nagyobb fényerőszintet és szélesebb színpalettát is kínál.
Az új HDR10+ verzió visszafelé kompatibilis a HDR10-zel, metaadatokat ad hozzá, hogy a kontraszt és a szín dinamikusan optimalizálható legyen minden egyes képkockában.
A HDR10+ lehetővé teszi az eredeti tartalmak valósághűbb reprodukálását a részletek elvesztése nélkül, különösen az árnyékos területeken csúcsfények kiemelése nélkül.
A belátható jövőben azonban a megtekintett tartalmak túlnyomó többsége valószínűleg továbbra is SDR marad, nem pedig HDR, ennek köszönhető a Philips fejlesztésének logikája is, melynek keretében megalkották a Perfect Natural Reality technológiát.
A második generációs P5 chip az új Perfect Natural Reality kontrasztnövelő technológiát alkalmazza, amely egy új, fejlett, intelligens kontraszt-algoritmust használ a P5 már meglévő helyi és globális kontrasztjavító rendszerekkel.
A Perfect Natural Reality folyamatosan kiszámítja, hogyan növelheti a forrásminőséget, a fényerőt, az élességet és a kontrasztot, így az SDR tartalom ugyanolyan minőségű és hatású, mint a HDR tartalom.
A rendszer sikeresen érzékeli még a finom részleteket is – még az OLED modelleken belül is – és sokkal reálisabb képeket hoz létre nagyobb mélységmegjelenítéssel.
A hangminőség is jelentősen javult, hogy megfeleljen képminőség új szintjének. A hoszanti, hátsó hármas mélysugárzó nagyobb, melyet jelenleg két passzív eszköz is támogatja mély, erőteljes és pontos mélyhangokhoz.
A lefelé néző, kombinált magas és közép hangszórót felváltotta a nagyobb dedikált középsugárzóval kombinált csipogó a jobb sztereó szétválasztáshoz, a részletgazdagság és a pontosság, valamint az alacsony torzítás érdekében.
Az Android TV operációs rendszert használva, ultragyors négymagos processzort és 16 GB bővíthető memóriát tartalmaz. Az operációs rendszer Android N verziójával érhető el jelenleg, a közeljövőben megkapja az Android O frissítést, az új felhasználói felületet és a Google Asszisztens beépített funkcióját, amellyel intelligens otthoni eszközöket vezérelhetünk a távirányító mikrofonján keresztül. Az újonnan kifejlesztett Amazon Alexa funkciónak köszönhetően az Alexa által támogatott készülékek tulajdonosai a Philips Android TV-n keresztüli vezérlését is élvezhetik.
A 803 új, minimalista kialakítású, szuper vékony kerettel, szálcsiszolt fémes kivitelben, két vízszintes fém lábbal kiegészítve kerül forgalomba.
A hajszálvékony vékony kialakítása a háromoldalas Ambilight technológiával lenyűgöző, az élvezetes élményt nyújt, köszönhetően a TV kivételes színtartományának és a hatalmas kontrasztarányának.