A TP Vision, a Philips TV kizárólagoslicensztulajdonosa, Európa vezető prémium TV márkája 2018-ban, tovább bővíti belépő szintű intelligens televízióit, hogy azok még gyorsabban és könnyebben használhatók legyenek, köszönhetően a Philips saját fejlesztésű Saphi Smart TV rendszerének.
„A Saphi gyorsasága rendkívül fontos az intelligens élmény szempontjából, hiszen szeretnénk megfelelni a felhasználók elvárásainak. A teljesítményre szintén nagy hangsúlyt fektetünk, mert az intelligens funkciónak ugyanolyan kiváló képminőséget kell biztosítania, mint más forrásoknak.”
A Saphi könnyű hozzáférést biztosít a Philips már meglévő Smart TV alkalmazásaihoz, amelyek mostantól az összes TV-funkcióval együtt kényelmesen megtalálhatók, így például a legnépszerűbb streaming szolgáltatások: a YouTube, a Netflix vagy az Amazon Prime Video mindössze néhány kattintásnyira van.
A Miracast támogatja a telefonon vagy tableten lévő fényképek gyors megosztását és képernyőn történő megjelenítését is.
A Saphi elérhető az összes Philips 2018 Smart TV-n Linux operációs rendszerrel, az 5000-es szériától a 6000-es szériáig Full HD, UHD felbontásokkal, illetve a HDR funkcióval és a Philips egyedülálló Ambilight 3 oldalú rendszerével.
A TP Vision kizárólagos jogosultsággal rendelkezik a Philips televíziók fejlesztése, gyártása, értékesítése és marketingje szempontjából egész Európában, ezáltal pedig úttörő szerepet játszik a Smart TV-k piacán. A vállalat elkötelezett a folyamatos innováció iránt, beleértve a saját fejlesztésű technológiák bevezetését, amelyek a fogyasztók elvárásait képviselik.
A Philips TV egyike volt azon vállalatoknak, akik az intelligens TV funkciók úttörője és az Android TV operációs rendszer bevezetője volt, mellyel a felhasználók számára könnyű hozzáférést biztosít a filmekhez, TV-műsorokhoz, Google PlayTM játékokhoz, YouTube és egyéb kedvenc alkalmazások hatalmas választékához. Az Android TV operációs rendszerrel a Philips televíziók személyre szabott ajánlatokkal és azonnali képernyő megosztás lehetőségével a tévé képernyőjén élvezhetjük a fotókat és a filmeket, amelyeket az Android vagy IOS eszközünkről a ChromecastTM beépített funkciójával továbbítunk.