A TP Vision, a Philips TV – Európa vezető prémium TV márkája bemutatja a DUET koncepciót, amely kombinálja az OLED technológiát egy egyedülálló hangzással, ahol a hangszórók mágnesesen kapcsolódnak a TV-hez, a mélynyomó, mint alappillér jelenik meg, valamint az iF Design Award elismerően nyilatkozik róla a weboldalán.
Philips DUET OLED
Az OLED903 nemcsak az iF Design Award mutatta be, hanem a TPV, a TP Vision és a Philips TV mögött álló cég egyedülálló dizájn koncepcióját is bemutatta DUET néven.
„Ahogy a duet előadásban is elhangzott, a DUET TV-nek, a TPV újonnan létrehozott TV-jének két lényeges eleme van: a hangszórók és a mélysugárzó. Mindkettő prémium textilekkel burkolt, így melegséget és kényelmet biztosít. A hangszórók mágnesesek, közvetlenül a TV oldalsó keretéhez csatlakoztathatók, illetve 360° hangélményt biztosítanak, így a legjobb hangélményt nyújtják az otthonunkban.” – az iF Design Award közleménye alapján.
A DUET a 2013-as Philips DesignLine koncepciójára épül. Az idei év elején a Philips már számos alkalommal kiszivárogtatott információkat a DesignLine örökségéről, illetve egy fényképet is közzétett. A DUET a legújabb alkotás a TV dizájnban. Jelenleg még nem rendelkezik modellnévvel, jelenleg csal „TPV”-ként van jelölve.
A mágneses hangsugárzók könnyen csatlakoznak a TV keretéhez, de akár a falra is szerelhetők. Ezt a koncepciót először egy másik Philips TV-vel (8601) mutatták be. A mélysugárzó mint alap jelenik meg, amikor a televíziót egy bútoron helyezzük el. Egy másik kép azt sugallja, hogy a mélysugárzó eltávolítható, ha a felhasználó az OLED TV-t a falra szeretné szerelni.
„A tömör alumínium keret egy igazi mestermunka, amely tökéletesen illeszkedik a hangszórókhoz, kiemeli az egész rendszert egy igazán különleges környezetből is. A DUET az OLED rendszerrel együttműködve kiemelkedő élményt és prémium hangélményt nyújt, melynek köszönhetően a felhasználók úgy, hogy egy igazi moziban ülnek.”- tette hozzá a szervezet.