De még mielőtt belevágnánk, nézzük mi is az az IoT!
Ha nagyon egyszerűen akarjuk elmagyarázni, akkor nézzük csak a fizikai eszközöket, az otthoni készülékeket, vagy a járműveket, amik egy egységes, közös rendszerhez csatlakoznak, hogy még okosabbak és hatékonyabbak legyenek. Most ezeknél is messzebb juthatsz, mivel még többet nyújtunk neked. Az IoT platformok között nehéz felismerni, melyik is a legjobb számunkra. Tekintsük át, hogy mik a különbségek és neked milyen előnyökkel jár. Nagy hatással lehet az életünkre, hiszen egy jobb és összekapcsoltabb világhoz vezet. A gépek által végrehajtott feladatok, emberi beavatkozások nélkül, triggerek használatával történnek meg, ezáltal az egyes műveletekből folyamatosan tanulnak, így intelligensebbé válnak.
Íme egy példa erre:
Charlie egy hosszú útra indul a hétvégén és 160 kilométer után észreveszi, hogy az autó lassulni kezd és kigyullad a motorhiba figyelmeztető lámpa, de nem tudja, mennyire súlyos a helyzet és hogy hol talál legközelebb szerelőt.
Tegyük fel, hogy az autó összeköttetésben van a gyárral, így amikor az autó elromlik, információt küld a problémáról. Ebben az esetben Charlie autójának fékfolyadékszintje alacsony – de nem kritikus szintű –, a rendszer üzenetet küld arról, hány kilométert tud megtenni és milyen sebességgel.
Ugyanakkor, a GPS-rendszer is kommunikál a központtal, így képes tájékoztatni Charlie-t a közelben lévő szervizekről, a javítás lehetséges költségéről vagy akár a cserélendő alkatrészről is információt adhat.
Szerinted is lehetséges ez?
Szerintünk IGEN!
És itt még nincs vége! A keretrendszer számtalan információt gyűjt az autó adatairól, így a szűrőkről, szenzorokról és egyebekről, megtanulja vezetési stílusunkat, algoritmusokat hoz létre ezek alapján a jövőbeni döntésekhez. Így azonosítani tudja a problémákat, valamint értékes információval szolgál a gyártónak is egy esetleges vészhelyzet esetén, valamint valós idejű adatokat is kaphatunk tőle.
Az intelligens otthonokhoz tervezett IoT rendszerek, mint például az IP-kamera, Amazon Alexa vagy okos izzók és konnektorok, biztosítják a megfelelő kapcsolatot a készülékek és a felhasználó között, ehhez azonban egy erős és stabil WiFi hálózatra van szükségünk az otthonunk minden részében.
Ez a hálózat nem csak nagy sebességű és kapacitású kell, hogy legyen, de jó lenne, ha pénztárcánkhoz is igazodna. Pontosan ez az, amit a Tenda fejleszt és egyedülálló, a teljes otthont lefedő Nova Mesh WiFi rendszert kínálja az otthoni felhasználóknak.
A Nova Mesh termékcsalád költséghatékony és minden hálózatba integrálható, illetve a hozzákapcsolt eszközök folyamatosan elérhetők akkor is, ha a helyiségek között mozgunk.
A Tenda folyamatosan igyekszik innovatív lépéseket tenni annak érdekében, hogy a világ még összekapcsoltabb legyen!