A QNAP® Systems, Inc. a mai napon bemutatta az új TS-832X 8 lemezes, négymagos NAS-t két darab beépített 10GbE SFP porttal, amely költséghatékony, nagy sebességű hálózati adattovábbítást ígér. Az adattároló egy ARM-alapú NAS, mely támogatja a Qtier™ auto-tiering technológiát, valamint a PCIe bővítőhelyén olyan bővítőket, mint a 10GbE NIC, QM2 kártyák, USB 3.1 10Gbps, vagy WiFi adapter, amelyek tovább bővítik a NAS-ba rejlőpotenciált.

„A TS-832X a TS-831X utódja, fejlett 64 bites Cortex®-A57 processzorral és DDR4 memóriával, miközben a 32K DMIPS számítási teljesítménytis biztosít, így több, mint 40%-kal magasabb teljesítményre képes.” – nyilatkozta Dan Lin, a QNAP termékmenedzsere, illetve hozzátette: „A 10GbE csatlakozással és a PCIe bővíthetőségével kimagaslóan költséghatékony NAS magánfelhő megoldás biztosít.”

A TS-832X az Alpine AL-324 négymagos, 1,7 GHz-es Cortex-A57 processzorára épül, amely 2GB és 8GB DDR4 RAM-mal (16 GB-ig bővíthető), SSD gyorsítótár támogatással és Qtier szolgáltatással javítja a tárolási teljesítmény és a kihasználtságoptimalizálását. Két 10 GbE SFP+ csatlakozóval segíti a sávszélességet igénylőfeladatokat, például a nagy adatigényű és konténeres alkalmazásokat, a gyors mentést és helyreállítás.

A TS-832X két PCIe bővítőhellyel rendelkezik, melyek nagyobb rugalmasságot tesznek lehetővé, így ideálisak a teljesítményt és a bővíthetőséget igénylő szervezetek és szakemberek számára. Telepíthetünk 10GbE hálózati kártyát a sávszélesség-intenzív terhelés kiszolgálásához, USB 3.1Gen.2 (10 Gbps) kártyát a nagy médiafájlok USB-tárolóról történő átviteléhez, PCIe vezeték nélküli hálózati kártyát, hogy a NAS-t vezeték nélküli bázisállomásként is használhassuk, vagy egy QNAP QM2 kártyát az M.2 SSD gyorsítótár(M.2 SSD külön megvásárolható) létrehozásához. Vannak olyan QM2 kártyák is,amelyek 10GbE 10GBASE-T kapcsolatot biztosítanak az SSD-gyorsítótárral párhuzamosan, így elegendő egyetlen kártyát megvásárolni.

Az intelligens QTS NAS operációs rendszer egyszerűbbé teszi a NAS menedzsmentet nagyobb rugalmasság és hatékonyság mellett. A blokkalapú pillanatfelvételek lehetővé teszik az átfogó adatvédelmet és az azonnali helyreállítást, ezzel megfelelő módszert kínálnak a zsarolóprogramok fenyegetéseire. Mint egy többfunkciós NAS megoldás a fájlok tárolására,mentésére, megosztására, szinkronizálására és központosított kezelésre, a TS-832X a napi feladatok termelékenységét növeli. Különböző alkalmazásokat telepíthetünk az App Center-ből, ezzel bővítve a NAS funkcióit, például a Container Station for LXC és Docker® konténeres alkalmazásokkal, a Qfiling az automatikus fájlszervezéssel és a QVR Pro professzionális video felügyeleti rendszerrel.

A TS-832X a növekvő adatmennyiségünknek megfelelően, akár két QNAP bővítőegység (UX-800P és UX-500P) csatlakoztatásával tovább bővíthető. Más QNAP NAS nem használt kapacitásával tovább bővíthető a VJBOD-nak (VirtualJBOD) köszönhetően.

Főbb tulajdonságok:

TS-832X-8G: 8GB DDR4 RAM, bővíthető 16GB-ig

TS-832X-2G: 2GB DDR4 RAM, bővíthető 16GB-ig

8 lemezes toronykialakítású NAS, hot-swap 3.5-inch/2.5-inch SATA 6Gbps HDD/SSD; AnnapurnaLabs, an Amazon company Alpine AL-324 quad-core 1.7 GHz Cortex-A57 processzor, 64-bit;1x SODIMM DDR4 slot; 2x PCIe (Gen2 x1, Gen2 x2) slot; 2x 10GbE SFP+ LAN port, 2x Gigabit RJ45 LAN port; 3x USB 3.0 port;1 darab beépített hangszóró 1x 3.5 mm audió kimenet