A Tenda Technology Inc., a Shenzhen Tenda leányvállalata bemutatta a legújabb otthoni, multimédiás és gaming felhasználására szánt AC10U routerét. A Tenda a legújabb technológiákat építette bele, így a dual-band WiFi eszköz, akár több falon keresztül is megfelelő jelerősséget biztosít még az AC sávon is. Dizájnja a klasszikus és már jól ismert lopakodóra hasonlít, ezzel is sugallva a kiemelkedő sebességet és a prémium minőségű komponenseket.

A sebesség az erőssége

Ahhoz,hogy egy router ne csak gyors, hanem stabil is legyen, mindenképpen szüksége van a beleépített elemek magas minőségére. A Tenda az AC10U esetében 1GHz-es processzort (28nm csíkszélességű) használ, mely amellett, hogy energiahatékony, nem okoz gondot neki a nagy mennyiségű adat továbbítása sem. A HD videókat egyszerűen, akadás mentesen képes továbbítani. A Gigabites WAN és a három darab LAN portjaival a már meglévő, WiFi adapterrel nem rendelkező eszközeinkkel is csatlakozhatunk hozzá, ráadásuk villámgyors sebességgel. Az USB csatlakozóval hagyományos nyomtatónkat hálózatossá alakíthatjuk, de természetesen külső merevlemezt csatlakoztatva megoszthatjuk annak tartalmát hasonlóan, mint egy NAS-on.

Lebontja a határokat

A Tenda AC10U a Beamforming+ technológiával akár több falon keresztül képes sugározni az AC csatorna jelét. Négy darab 5 dBi jelerősségű nagy teljesítményű antennával rendelkezik. A harmonika-szerű antenna huzalozással, többszörös jelerősítővel, az AC10U kiegyensúlyozott lefedettséget és erősebb WiFi jelet biztosít. Az innovatív MU-MIMO fejlesztést is megkapta az AC10U router, ezáltal lerövidíti a késleltetést és több eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé.

Okos, nincs szükség beállítási ismertekre

Az otthoni felhasználóknak a legfontosabb, hogy ne kelljen informatikai ismeretekkel rendelkezniük egy eszköz konfigurálásánál, azonban az biztonságos legyen. Nem kell, hogy megjegyezzük PPPoE felhasználónevünket,jelszavunkat, szimplán csatlakoztassuk a routert, az általunk választott jelszó megadásával pedig már készen is vagyunk a gyors beállítással. A Tenda kifejezetten úgy tervezte az AC10U-t, hogy annak konfigurálását okostelefonról, vagy tabletről is elvégezhessük, számítógép használata nélkül. Az iOS és az Android eszközökre letölthető applikációból minden funkció nyomon követhető és menedzselhető, így a WiFi időzítése, a jelerősség, a beamforming technológia, a szülői felügyelet, tűzfal, LED-ek lekapcsolás és egyebek.

A nagyvállalati funkciók beköltöznek otthonunkba

A VPN csatlakozás már nem csak a vállalatok privilégiuma, az AC10U ezt a lehetőséget bárkinek elérhetővé teszi. Az adatátviteli korlátok egy kattintással beállíthatók, valamint különleges funkcióként jelerősítőként is használhatjuk. A vendég hálózattal bekapcsolással nagyban hozzájárul a biztonsághoz. Támogatja a L2TP, PPTP és IPSec protokollokat.