Las Vegas, Egyesült Államok – A NAB 2018 kiállításon a Seagate Technology (NASDAQ: STX), az adattárolási megoldások világelső gyártója bejelentette, legújabb termékét, a LaCie Rugged® RAID Pro-t és a kreatív szakmai felhasználóknak létrehozott közösségét, a Collective-t. A Seagate elkötelezett, hogy olyan innovatív megoldásokat és platformokat biztosítson, amelyek támogatják a kreatív szakemberek munkafolyamatait, lehetővé teszik a digitális tartalomlétrehozását, tárolását, felhasználását és megosztását egy kreatívabb és hatékonyabb módon.

„A digitális tartalomlétrehozása kulcsfontosságú a média és a szórakoztatás (M & E) iparában, ahol minden egyes pillanat jelentős költségbe kerül, így magas értéket állítanak elő, ami gyakran pótolhatatlan. – nyilatkozta Tim Bucher, a Seagate fogyasztói megoldások alelnöke, továbbá hozzátette: „Felismertük az exponenciális növekedést a létrehozott adatok mennyiségében, és mint ilyen, központi szerepet kapott az olyan iparágakban, mint az M&E. A készítéstől a gyártás utáni szerkesztésig az adatok átvitele, tárolása és elérése a kreatív munkafolyamat kulcsfontosságú része. A Seagate-nél folyamatosan olyan tárolási megoldásokat keresünk, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy teljes kreatív potenciáljukat kibontakoztathassák,így valóban emlékezetes pillanatokat hozzanak létre.”

A Seagate és a LaCie megoldások segítik az M&E iparágat a magas minőségű, nagy felbontású digitális anyagok rögzítésében, szerkesztésében, a terjesztés és archiválás során. Egészen a kis utómunkával foglalkozó cégek és a komplex rendszerek esetében is ideális. A többszerkesztős környezetekhez igazodó technológiák révén ezzel a megoldással nagy mennyiségű adatot szerkeszthetünk, miközben megbízható és bármikor elérhető.

Az iparág növekvő igénye a nagy teljesítményű tárolási iránt arra ösztönözte a LaCie-t, hogy elkészítse a Rugged® RAID Pro 4TB-os adattárolót, természetesen a már jól ismert Neil Poulton által tervezett dizájnnal, amely a népszerű Rugged RAID megoldások következő generációja lehet.

Használhatjuk akár az afrikai melegben, vagy az extrém hidegben, valamint a veszélyes és elhagyott csernobili terepen is, a Rugged család a kreatív felfedezőket szolgálja, függetlenül attól, hogy hol vannak. Ez a biztonság és megbízhatóság már 13 éve bizonyít az iparágban. A könnyen felismerhető narancssárga élvédelemmel ellátott Rugged RAID Pro akár 240 MB/s-os memóriakártya másolási sebességet biztosít RAID 0 és RAID 1 esetén egyaránt, ezzel is egyszerűsíti a mentést és az adatok továbbítását. Az integrált SD kártyaolvasóval a kreatív szakemberek gyorsan feltölthetik a tartalmat az eszközre. A Rugged RAID Pro a legújabb USB-C csatlakozót használja, kompatibilis a Thunderbolt 3, valamint az USB 3.0 porttal is. A meghajtó ütés-, por- és vízálló, a LaCie hároméves korlátozott garanciát vállal rá Rescueadathelyreállítási szolgáltatással együtt, valamint 1 hónapos Adobe All-Apps csomag (79,49 USD értékben) is tartozik hozzá – Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC és egyebek.A LaCie Rugged RAID Pro a második negyedév során lesz elérhető, várhatóan 349 USD javasolt áron.

Az M&E iparág és a kreatív szakemberek széleskörű támogatása érdekében a LaCie elindította a Collective online közösséget, amely reményeik szerint közelebb hozza egymáshoz a kreatív szakembereket, akik egymással eszmét cserélhetnek ezen a platformon.

A Seagate és LaCie partnereként megtekinthető volt az Adobe, Blackmagic, DJI és QNAP rendszerei is. A gyártók közösen mutatták be a teljes broadcast munkafolyamatot.