A Tenda Technology Inc., a Shenzhen Tenda leányvállalata bemutatta az otthoni felhasználásra szánt gigabites WiFi powerline megoldását. Az egyszerűen a konnektorba dugható eszköz azon háztartások WiFi és vezetékes internet problémáját hivatott megoldani, akik nem rendelkeznek klasszikus UTP kábelezéssel, illetve kiépíteni költséges lenne. A Tenda a PH10 rendszerévvel az egész házat képes ellátni az elektromos kábeleken keresztül továbbított internettel.

Tökéletes 11ac WiFi lefedettség az egész házban
A PH10 kétcsatornás, 2,4Ghz és 5Ghz WiFi extender, valamint gigabites csatlakozóval is rendelkezik. Legyen bárhol is a routerünk, mellette biztosan találunk még egy konnektor aljzatot, ahova bedughatjuk a kit egyik részét (PA7), míg a másikat (P3) azon a helyen kell elhelyeznünk, ahol már biztosan nincs WiFi lefedettségünk. Az AV2 technológiát használja a jel továbbítására, mely kifejezetten a következő generációs internet-sebességre lett kifejlesztve, így ideális a különböző videomegosztó oldalak böngészésére, IPTV és más magas adatátviteli sebességet igénylő felhasználásra. Akár több 4K TV-t is nézhetünk segítségével.
WiFi klónozási technológiájával, nem szükséges újabb hálózatot létrehoznunk, a Tenda PH10 képes a routereken beállított név és jelszó átvételére.

Vezetékes használat és könnyű telepítés

Bár kétség kívül a WiFi egyre nagyobb népszerűségnek örvend, azonban egy NAS, set-top boksz, vagy egy játékkonzol még mindig vezetékes internetet igényel. A Tenda PH10 gigabites csatlakozóval rendelkezik, így bőven kiszolgál akár több eszközt is, ha az extendert például egy SG108 switch-csel párosítjuk.
Mivel az eszköz előkonfigurált, így nincs szükség a beállítására. Természetesen azonban megvan a lehetőségünk arra, hogy saját elgondolásunk alapján változtassunk ezen. Ehhez a webfelületet használhatjuk.
Támogatja továbbá a vendég hálózatot, firmware automatikusan frissül, valamint beállíthatjuk a WiFi időzítést és a LED visszajelzést is kikapcsolhatjuk.

A Tenda PH10 már elérhető. Amennyiben további információra van szükséged, kérjük látogasd meg a PH10 weboldalát.

Érdekes információkat kaphatsz a Tenda hivatalos Facebook oldalán is: www.facebook.com/tendahungary