A Seagate Technology (NASDAQ: STX), a világ vezető adattárolási megoldásainak gyártója a mai napon bemutatta a 14TB-os héliummal töltött Exos™ X14 vállalati meghajtót. A Seagate® Exos X14 nagy teljesítményt és nagyobb kapacitást biztosít a hyperscale adatközpontok számára, amelyek hatékonyan és költséghatékonyan kezelik az egyre növekvő adatmennyiséget.

Világszerte vállalkozások ezrei szembesülnek az óriási adatmennyiség-növekedés kihívásaival, mely 2025-re, akár 163 zettabyte is lehet, az IDC esettanulmánya alapján, melyet a Seagate támogatott. Mivel a hyperscale és a felhő adattárolási igénye soha nem látott szintre emelkedik, a Seagate Exos X14 merevlemeze közvetlen válasz a vásárlók által generált keresletre a megnövekedett vállalati tárolókapacitás és hatékonyság érdekében.

Azzal, hogy a lemez adatsűrűsége nagyobb, miközben 3,5”-os méretű, a Seagate Exos X14 meghajtói ideálisak a hyperscale környezethez. A magasabb denzitás azt jelenti, hogy a Seagate nagyobb kapacitású tárolást tud nyújtani egy kisebb területen – ez a mérföldkőnek számító megoldás találkozik az adatközpontok növekvő igényeivel. Az Exos X14 az iparág legalacsonyabb energiafogyasztását, a legkisebb méretben és a legjobb teljesítménnyel nyújtja kategóriájában, így a merevlemez megfizethető megoldást kínál az adatközpontok számára, amelyek a tárolási kapacitásaik maximalizálását kívánják elérni, miközben csökkentik a bonyolultságot és a működési költségeket.

 

 

A globális adatközpontok igényeinek való megfelelés érdekében az Exos X14 beépített biztonsági rendszerrel rendelkezik, ez a Seagate Secure™, mely minden adatot titkosít, teljesítményromlás nélkül. Az új meghajtó megfelel az Egyesült Államok Kormányának Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2, 2. szintű tanúsításának és a Common Criteria for Information Technology Security Evaluation (CC) nemzetközi számítógépes biztonsági tanúsítási szabványnak (ISO / EIC 15408). Más kulcsfontosságú jellemző, például, hogy 40%-kal több petabájtot tartalmazhatnak a szerverek rackenként, mint az Exos 10TB meghajtók esetében, 10% -os súlycsökkenés értek el a hagyományos nearline meghajtókhoz képest, valamint rugalmas kialakításával, szélesebb integrációs lehetőségeket és magasabb munkaterhelést biztosít.

A merevlemez egyelőre csak bizonyos ügyfeleknek érhető el tesztelési céllal, a tényleges gyártás a nyár során indul be.