A QNAP® Systems, Inc. a mai napon hivatalosan is bemutatta az új REXP-1610U-RP és REXP-1210U-RP bővítőegységeit, melyek támogatják a 6 Gbps SATA merevlemezeket és SSD meghajtókat. A QNAP NAS adattárolási kapacitásának bővítésére tervezték, az új egységek rugalmas és költséghatékony megoldást kínálnak az olyan szervezetek számára, amelyek intenzív adatnövekedéssel (pl.: archiválás, nagyfelbontású médiatárolás és videomegfigyelés) számolnak anélkül, hogy magas beruházásokat eszközölnének.

Az adatmennyiség folyamatos növekedése rugalmas tárhely-bővítési megoldásokat követel meg a vállalatoktól.” – nyilatkozta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QNAP széleskörű bővítőegységeket kínál különféle csatolókkal és természetesen árszintekkel, kielégítve a nagyobb kapacitás igényét és csökkenti a költségeket az adattárolási és a biztonsági mentési megoldások esetében.”

Az új REXP-x10U-RP sorozat lehetővé teszi a plug-and-use kényelmet a folyamatos kapacitásbővítéshez. Az erőteljes Storage & Snapshots Manager segítségével a rendszergazdák könnyen konfigurálhatják a bővítési műveleteket, és felügyelhetik az egyes bővítőegységeket és lemezeket. A QNAP NAS támogatja a „missing mode” védelmet is, hogy megvédje a bővítőegységen tárolt adatokat.

A REXP-x10U-RP sorozat biztonságos és költséghatékony megoldásként a QNAP NAS rendszerekhez. A rendszergazdák a valós idejű távoli replikáció (RTRR) vagy az rsync használatával biztonsági másolatot készíthetnek a NAS adatairól a REXP-x10U-RP-re, miközben a QJBOD Express (JBOD bővítőegység roaming) segít a REXP-x10U-RP-n tárolt adatok migrálásában egy másik NAS-ra, anélkül, hogy hálózati kapcsolatra lenne szükség.

A REXP-x10U-RP termékcsalád az alábbi QNAP NAS termékeket támogatja:

TDS-16489U, TES-x85U, TVS-1582TU, TVS-ECx80U-SAS-RP (R2), TS-ECx80U (R2), TS-ECx79U-SAS-RP, SS-ECx79U-SAS-RP, TS-ECx79U-RP, TS-x79U-RP, TS-x73U/-RP, TVS-x71U/-RP

Megjegyzés: SAS bővítőkártya (P/N: SAS-12G2E) szükséges azon NAS tárolókhoz, melyek nem rendelkeznek Mini-SAS porttal.

Főbb tulajdonságok

Három SAS 6Gbps 4x (széles) port; hot-swap 3.5-inch/2.5-inch SATA 6Gbps merevlemez, vagy SSD; Redundáns tápegység.

Elérhetőség

Az új REXP-1610U-RP és REXP-1210U-RP bővítőegység már elérhető. További információért és a teljes QNAP NAS termékcsaládért kérjük, látogasd meg www.qnap.com weboldalt.