A QNAP® Systems, Inc. a mai napon hivatalosan is bemutatta a QVR Pro videomegfigyeléshez használható applikációt, mely a NAS operációs rendszere mellett, mint külön környezet működik. A QVR Pro a QNAP NAS-t professzionális NVR megoldássá alakítja át, miközben a NAS összes előnyét is élvezhetjük, így annak bővíthetőségét, az IoT alkalmazások széleskörű integrációját a továbbfejlesztett megfigyelési képességekhez. A QNAP szintén bemutatta a mobilokon használható QVR Pro Client appot, amivel akár útközben is menedzselhetjük és felügyelhetjük rendszerünket.

A QVR Pro a QNAP NVR-felhasználók több mint tíz éven át tartó visszajelzéseit követve készült el. A QVR Pro célja a továbbfejlesztett használhatóság, a hatékony funkciók és a NAS feladatok beépítése – többek között a platformok közötti ügyfélfelügyelet és -kezelés, a CMS-koncepciók, a failover képességek, a bővíthető tárhely és egyebek – nyilatkozta Alan Kuo, a QNAP termékmenedzsere.”

Független és skálázható tárolási kapacitás

A QVR Pro egy „dedikált tárhellyel” is rendelkezik a NAS-on, hogy a tárhely teljes mértékben fenntartható legyen a QVR Pro számára, és a teljesítményt nem befolyásolja más alkalmazások a NAS-n. Mivel a tárhely mennyisége az idő előrehaladtával nő, a felhasználók egyszerűen bővíthetik tárolókapacitásaikat más QNAP bővítőegységek a NAS-hoz való csatlakoztatásával, vagy egy másik QNAP NAS rendszerbe illesztésével.

Okosabb eseménykezelő rendszer
A QNAP különféle API-kat biztosít a felhasználóknak a kamerák széles választékának gyors integrálásához, eseménybejelentések és felvételek konfigurálásához. Az IoT eszközöket a felügyeleti rendszer biztonságosabbá és intelligensebbé teheti.

Erőteljes kamerakezelés és támogatás

A QVR Pro több mint 140 márka kamera modelleinek több ezer típusát és többféle képformátumot használó eszközét támogatja, lehetővé téve, hogy gyorsan alakíthassanak ki különböző felügyeleti megoldásokat a saját környezetük függvényében, miközben kényelmes kameramenedzsmentet biztosítanak. A kamerákat felderíthetjük a különböző hálózatokon, hozzáadathatjuk és kezelhetjük őket, támogatja a 360° kamerák használatát és a dedikált hálózati interfészek hozzárendelését a kamerákhoz.

Rugalmas lemezterület-elosztás és hibatűrési képességek

Előzetesen kioszthatjuk a tárolókapacitást és dedikált tárhelyet rendelhetünk az egyes kamerák felvételeihez a felügyeleti hatáskörnek és fontosságának megfelelően. A megszakítás nélküli felvételek biztosítása érdekében beállíthatunk megosztott tárhelyeket is. Amennyiben az eredeti kötet megsérül, a felvételek a tartalék kötetre kerülnek rögzítésre.

Keresztplatformos monitoring és menedzsment a QVR Pro klienssel

A QVR Pro Client telepíthető Windows® és Mac® készülékekre, vagy a QNAP NAS-on elérhető HD Station alkalmazásba. Rugalmasan válthatunk az élőkép, vagy lejátszási mód között, hogy a legteljesebb kontrollt gyakorolhassuk a felügyeletei rendszer felett. Az újonnan kiadott mobilalkalmazás több megjelenítési módot biztosít, lehetővé teszi, hogy egyszerre több csatornát is felügyeljünk akár útközben is.

Elérhetőség

A QVR Pro letölthető a QTS App Center-ből. A QVR Pro Client már elérhető a QNAP HD Station (a HD Station-ből telepíthető) applikáción keresztül, asztali (Windows, Mac és Ubuntu) és mobil (Android és iOS) rendszerekre egyaránt.

NAS rendszerkövetelmények:

  • x86 alapú (64-bit) QNAP NAS, minimum 4GB RAM (8GB RAM ajánlott a tökéletes felhasználói élmény érdekében) memóriával.

  • QTS 4.3.3 (vagy újabb).

A Container Station 1.7.2551 (vagy újabb) telepítve kell, hogy legyen, mielőtt a QVR Pro-t használatba vesszük.