A Tenda Technology Inc., a Shenzhen Tenda leányvállalata bemutatja a 4G185 WiFi hotspotját, amely kihasználja a 4G LTE hálózatok sebességét, így akár 150Mbps sebességre képes, melyen HD filmeket nézhetünk, használhatjuk videokonferenciákhoz, valamint másodpercek alatt fájlokat is letölthetünk. A Tenda 4G185 fejlett hálózatkezelési funkciója azonban semmit sem érne a nagy kapacitású, 2.100 mAh akkumulátor nélkül, ami nagyjából 10 csatlakoztatott készüléket 6 órán keresztül képes ellátni internettel. A beépített microSD kártyahely pedig a hálózati fájlmegosztást szolgálja. A MiFi állapotáról a nagyméretű LCD kijelző folyamatosan tájékoztatást ad.

 

 

Hálózati sebesség és csatlakoztathatóság
A 4G185 egy LTE képes WiFi hotspot router, mely támogatja a legtöbb FDD-LTE, TDD-LTE és persze a régebbi szabványokat (UMTS/WCDMA/GSM). 150Mbps letöltési (az LTE sáv használata esetén) és 50Mbps feltöltési sebességre képes a több, mint 300 ISP szolgáltató kártyájával. Két beépített antennával a 802.11 b/g/n WiFi hálózatokon egyszerre 10 eszközt képes internettel ellátni, akár hat órán keresztül. Használja a WPA-PSK/WPA2-PSK, WPA/WPA2, WEP hálózati titkosítási protokollokat. Ha nem szeretnénk bajlódni a kódok beírásával, a WPS gombot megnyomva, szinte azonnal csatlakoztathatjuk mobil eszközeinket.

 

 

Színes LCD kijelző
A képernyőn folyamatosan nyomon követhetjük a 4G185 állapotát, így, hogy melyik szolgáltató hálózatára vagyunk csatlakozva, annak időtartamát, az akkumulátor töltöttségi szintjét, a jelerősséget, a WiFi állapotát és a csatlakoztatott eszközök számát, valamint a szolgáltatónk által küldött SMS üzeneteket. Amennyiben a WPS gombot kétszer egymás után meg nyomjuk, megtekinthetjük a WiFi hálózat nevét (SSID) és annak kódját, így soha többé nem kell levennünk a készülék hátlapját, ezen információkért.

Kezdjük el a beállítást a Tenda MiFi appon keresztül
A kezdeti beállításokat elvégezhetjük az iOS és Android eszközökről anélkül, hogy számítógépre kellene csatlakoztatnunk. A dobozban megtalálható QR kód segítéségével pár pillanat alatt a mobilunkról változtathatjuk meg a WiFi hálózati nevet, jelszót, beállíthatunk sebességii korlátozásokat és megtekinthetjük a microSD-n (maximum 36GB) tárolt fájlokat.

Érdekes információkat kaphatsz a Tenda hivatalos Facebook oldalán is: www.facebook.com/tendahungary