A Tenda Technology Inc., a Shenzhen Tenda leányvállalata bemutatja az új A15 kétsávos WiFi jelerősítőt. A cég azon otthonok számára kíván megoldást nyújtani eszközével, akik nem szeretnék lecserélni routerüket, azonban szükségünk van a jóval nagyobb WiFi lefedettségre, valamint nem csak a hagyományos 2.4 GHz frekvenciát, hanem a jóval gyorsabb 5 GHz teljesítményét is kihasználnák.

Egyszerűen és könnyen üzembe helyezhető
A Tenda A15 beüzemeléséhez nincs szükség hálózatos szaktudásra, azt az elektromos konnektorba helyezve szinte azonnal használható. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy mobileszközünkkel vagy számítógépünkkel csatlakozunk az A15-höz, felkeressük a készülék beállításának weblapját és megadjuk, hogy mely vezeték nélküli hálózatot szeretnék kibővíteni annak jelszavával párhuzamosan. Természetesen nem csak jelerősítőként, hanem AP funkcióban is használható, köszönhetőan a rajta elhelyezett LAN csatlakozónak.
Az elején elhelyezett három színű LED nagyban segít az A15 elhelyezésében, amikor kéken világít, akkor az optimális távolságra került a routertől.

Bármely routerrel kompatibilis és gyors

Az A15 egyik nagy előnye, hogy bármely routerrel kompatibilis, így valóban nincs szükségünk arra, hogy a meglévő eszközünket lecseréljük.
Eszközeinkkel mindig a leggyorsabb hálózati sávra csatlakozhatunk, hiszen a Tenda A15 2.4GHz (IEEE 802.11b/g/n) csatornáján 300 Mbps, 5GHz (IEEE 802.11n/a/ac) esetében pedig 433 Mbps sebességet biztosít, ráadásul a két csatornát akár egyszerre is használhatjuk. Ehhez a stabil kapcsolathoz a 2 darab 2dBi jelerősségű antennák is nagyban hozzájárulnak.

Biztonságos

Szinte mindenfajta hálózati biztonsági protokollt támogat, amire a routerünk képes. Ezen felül beállíthatjuk rajta, hogy elrejtse hálózatunk nevét, fekete listát készthetünk, hogy mely eszközök biztosan nem csatlakozhatnak hozzá, valamint használja a WPA-PSK/WPA2-PSK titkosítási protokollokat.

Érdekes információkat kaphatsz a Tenda hivatalos Facebook oldalán is: www.facebook.com/tendahungary