Manapság már nem számít túl nagy beruházásnak egy WiFi router vásárlása. A Tendának azonban sikerült ezt fokoznia, hiszen az F3 az Árgép szerint bőven 4.000 Forint alatt is kapható. A gyártó azoknak ajánlja routerét, akik egy egyszerűen használható, letisztult és átlagos WiFi-t szeretnének.

Fehér külsővel és fényes felülettel, három antennával, a hátoldalán pedig 1 WAN és 3 darab 10/100-as LAN porttal rendelkezik (USB port nincs rajta). Tetején még megtaláljuk a szokásos LED visszajelzőket. Belsejében a Broadcom (MIPS 74K) által gyártott chip teljesít szolgálat, így ahogy mi is tapasztaltuk a teszt alatt, amit ígér, nagyon stabilan hozza. Ha nem vagyunk ipari felhasználok, akkor videóink streameléséhez, nagy fájlok mozgatásához teljesen tökéletes választás lehet.  Egy hálózati frekvenciát használ, tehát 802.11n, 2.4GHz routerről van szó. Sajnos nem AC-s, azonban ennyiért ezt nem is várhatjuk el.

A telepítés volt az, ahol gondolkodnom kellett, hogy hogyan is írjam le. Bedugtam a konnektorba, csatlakoztattam a LAN kábelt, megkerestem a standard konfiguráló felületet és kiválasztottam a DHCP-t. Kész. Ennyi. Semmi több.

A teljesítményéről is hasonlóan hosszan lehet írni. Ha nagyon közel mentünk hozzá, akkor 65 Mbps-re volt képes, átlagosan azonban 47 Mbps-mal küldte az adatokat az ugyanabban a szobában elhelyezett laptopra, mint ahol a router volt. Ez a sebesség akkor sem csökkent, ha nagyjából 13-15 méterre voltunk tőle, természetesen nem egy acélbeton épületben. Ez a teljesítmény meglepően jó volt.

Összességében ismételten kellemesen csalódtunk a gyártó termékében, mivel amire ajánlják, tehát hétköznapi, otthoni felhasználásra, arra teljesen jól használható. Tenda F3 N300, 4.000 Forintos árcédulával kifejezetten ajánlott WiFi router.