kreatív felhasználók szeretik az Apple karcsú, de erőteljes MacBook Pro laptopjait. Az egyetlen probléma vele, hogy jelenleg csak Thunderbolt 3 port található rajta, így a jelenlegi perifériák nagy többsége nem kompatibilis a legújabb MacBook Pro-val. Telefonok, kamerák, külső meghajtók és egyéb eszközök csatlakoztatásához adapterre van szükségünk.

A LaCie (a Seagate prémium adattároló márkája), bemutatja professzionális felhasználásra készült adattárolóját, ami öt az egyben dokkoló képeségekkel is rendelkezik a masszív, 20TB nagyvállalati szintű NAS adattárolási kapacitás mellett.

A LaCie 2big Dock Thunderbolt 3 SD és CompactFlash kártyaolvasót is magába foglal, melyeken keresztül a drónok és DSLR kamerák által rögzített felvételeket tölthetjük le, továbbá egy USB 3.0 hubot a telefonok töltéséhez és eléréséhez, de akár egy másik külső meghajtót is csatlakoztathatunk a porton keresztül.

A duál Thunderbolt 3 portokat használhatjuk a laptop töltésére, vagy egyéb adattároló csatlakoztatására egyaránt. Az USB 3.1 port az USB-C csatlakozóval univerzálisan használható, valamint a dobozban található USB 3.0 konverterrel régebbi számítógép is rákapcsolható. A hátoldali DisplayPortot nagyfelbontású kijelzőkkel használhatunk ki igazán.

A 2big Dock a maximális sebességet biztosítja, ami elérheti a 450 MB/s-ot – ezzel nagyjából egy órányi videofelvételt kevesebb, mint 1 perc alatt másolhatunk át. Belül két darab 10TB-os Seagate IronWolf Pro merevlemez dolgozik, melyet 200.000 RAW képfájlt, vagy 650 órányi 4K videót képes tárolni (hozzávetőleg).

Ezek a lemezek 24/7 órás működésre lettek tervezve, kifejezetten az intenzív felhasználású környezetekben.” – nyilatkozta Clement Barberis, a LaCie termékek marketing menedzsere. „A kreatív szakemberek értékelik a megbízhatóságot, mivel stabilan végezhetik munkájukat, mindenfajta késés vagy leállás nélkül.”

A 2big Dock ötéves korlátozott garanciával (és 5 éves LaCie adathelyreállítási szolgáltatással) és ipari formatervvel érhető el, amely tökéletesen illeszkedik a LaCie „big” professzionális tárolási termékeihez.

Más szóval, ne csak úgy gondoljon a 2big Dock-ra, mint egy hatalmas, nagyon gyors adattárolóra.

A számítógépek korábban az asztal központi elemei voltak. – mondta Barberis -, mindent rákapcsolhattunk, így a billentyűzetet, egeret, kijelzőt és külső tárolóeszközt is. Azonban az erősebb és vékonyabb laptopok megjelenésével, különösen az Apple környezetben, egy olyan eszköz, mint a 2big Dock, nagyon hasznos eszköz a kreatív szakembereknek. A telefont vagy laptopot is képes tölteni. Számos csatlakozási lehetőséggel és porttal rendelkezik az adatok átviteléhez, és nagy kapacitással rendelkezik az óriási fájlok biztonsági mentéséhez vagy archiválásához. Mindössze egy kábelt kell csalatkoztatnunk a laptophoz.

https://youtu.be/Kt0Hrx9Mv2U