A Starbreeze AB (NQSE: STAR A, STAR B) és az Acer Inc. (TWSE: 2353, LSE: ACID) a mai napon bejelentette új és egyben már elfogadott részesedési arányukat a StarVR vállalatban – a StarVR virtuális valóság (VR) szemüveg marketing és kereskedelmi együttműködés terén. Az új felállásban az Acer további 5 millió dollárt invesztál a cégbe, így részesedése 66.7%-ra emelkedik, míg a Starbreeze a fennamardó 33.3%-ot birtokolja, valamint 7,5 millió USD követeléstől szabadul fel.

Az eredetileg 2016. június 25-én bejelentett közös vállalat egy 25 millió USD összegű kapitalizációs terv része, melyet a Starbreeze és az Acer tőkeinjeikciójának alapján kell felosztani. A mai naptól a két fél egyenlő arányban, összesen 10 millió USD-t fektettek be a társaságba. Az új megállapodás értelmében az Acer 5 millió dolláros tőkeinjekciót biztosít a közös vállalatnak. Jelenleg, további tőkeinjekciót nem fogadtak el, de a felek a közös vállalat maximálisan támogatni fogják. Mivel az Acer a többségi tulajdonos, a StarVR vállalatot a jövőben könnyebben tudja finnanszírozni, amennyiben további tőkeigény merül fel.

A Starbreeze továbbra is teljes mértékben elkötelezett a VR területen, ahol nagy lehetőségeket látunk a helymeghatározáson alapuló VR fejlesztésében, így a felhasználóknak prémmium VR érzetet tudunk biztosítani. A design és a technikai innovációját a StarVR együttműködés terén az Acer-rel valósítjuk meg közösen. A Starbreeze továbbra az innovációt tartja szem előtt a szemüvegekben és alapvető üzleti tevékenységére koncentrál, a tartalmakra. Játékainkat és a kapcsolódó prémium VR tapasztalatainkat elsősorban a StarVR szemüvegekben kívánjuk használni a helymeghatározáson alapuló VR* központoknál, így kíbánjuk folytatni a StarVR sikeréhez való hozzájárulásunkat.” – nyilatkozta Boree Anderson, a Starbreeze vezérigazgatója.

Az Acer kulcsfontosságú területeinek egyike a virtuális valóság, továbbra is hatalmas erőfeszítéseket teszünk a hardverek, szoftverek és a tartalomfejlesztés terén, hogy a benne rejlő potneciált teljes mértékben kiaknázhassuk. A StarVR-ben az Acer részesedésének növelése jól tükrözi az iparág iránti elkötelezettségünket és várakozással tekintünk a Starbreeze-zel kötött sikeres partneri kapcsolatra, hogy a folyamatos technológiai innovációval a legjobb VR élményt nyújthassuk” – nyilatkozta Jason Chen, az Acer elnöke és vezérigazgatója.

 

 

A Starbreeze továbbra is a StarVR szellemi tulajdonjogait birtkolja, így az InfinitEye, StarVR (sisak), az ePawn és a StarVR SDK-hoz (szoftverfejlesztői készlet) kapcsolódó szabadalmi jogokat és védjegyeket. Az Acer továbbra is a szemüvegekben használt elektronika, mechanikai tervezés és ergonómiával kapcsolatos szabadalmakat birtokolja. A kutatás-fejlesztést és a StarVR referencia dizájnját a Starbreeze és az Acer ugyancsak közösen valósítja meg.

A StarVR Vállalatról

A StarVR sisakokat értékesítő és forgalmazó StarVR Corporation a svéd Starbreeze és a tajvani Acer közös vállalata. A termék jelenleg bizonyos partnereknek érhető el az olyan helyszíneken, mint a New York-i és Los Angeles-i IMAX VR központok. A szemüveg hamarosan elérhető lesz a Stockholmban és Dubajban található Starbreeze VR centrumokban is.

A StarVR szemüveget, mint magas minőségű VR terméket fejlesztették ki, ahol a legfontosabb különbség a versenytársakkal szemben, hogy professzionális piacra készültek, így 210° látószöggel és 5K felbontással rendelkeznek. A közös vállalat célja, hogy a StarVR rendszert a helymeghatározáson alapuló VR központoknak értékesítsék, mint például a szórakoztató parkok és különböző B2B szegmensek, így az ingatlanértékesítés, autóipar, orvostechnikai eszközök és oktatás.

A közös vállalat taz értékesítést és az az utáni támogatást is ellátja. A Starbreeze birtokolja és ellenőrzi a StarVR-hez kapcsolódó IP jogokat, míg az Acer a termékeket gyártja. A StarVR headsetre kutatás-fejlesztés és referencia tervezési munkákat a Starbreeze és az Acer közösen végzi.

Az erdeti bejelentés a közöss vállalkozással kapcsolatban 2016. június 25-én jelent meg, melyet az alábbi linken olvashatnak: www.starbreeze.com/2016/06/acer-starbreeze-boards-approve-definitive-agreement-form-joint-venture-starvr/