A NETGEAR, Inc., (NASDAQ: NTGR) globális hálózati termékeket gyártó vállalat bővítette termékportfólióját az otthoni felhasználók, valamint kis- és középvállalatok számára. A NETGEAR 8-portos Gigabit Switch (GS908) és a NETGEAR 8-portos Smart Managed Plus Gigabit Switch két USB töltő csatlakozóval (GS908E) az iparág első felhasználóbarát, beépített kábelmenedzsmenttel rendelkező switch-e. A stílusos és átgondolt kialakítás kiküszöböli a kábelek csúnya elrendezését, a zavaró fényeket és a ventilátorzajt, így az új switch-ek a környezetébe tökéletesen illeszkedő külsővel jelennek meg. Az egyre több internetes eszközzel rendelkező otthonok és irodák is hasznát vehetik –akár megnövelhetik sávszélességüket – egy közvetlen, vezetékes Ethernet kapcsolatnak. Azok az eszközök, melyek videóstreamelésre alkalmasak jobban teljesítenek vezetékes kapcsolattal. A vezetékes hálózaton keresztül a nagy sávszélességű eszközök nem terhelik túl a WiFi hálózatot. A videóstreaming és a nagy sávszélességű eszközök közé tartoznak az intelligens televíziók, játékkonzolok, streaming videólejátszók, hálózati adattárolók (NAS), VoIP telefonok és a biztonsági kamerarendszerek.

Ráadásul az emberek egyre többször ismerik fel, hogy a vezeték nélküli routerek és az új WiFi Mesh rendszerek gyakran nem rendelkeznek elegendő csatlakozással ahhoz, hogy vezetékes kapcsolatot biztosítsanak a közeli nagy sávszélességű eszközökhöz. Ebben az esetben a switch szükséges eszközzé válik a háztartásban vagy az irodában. Azonban általában a switch-ek nem rendelkeznek „dizájnos” kialakítással, hogy például megfeleljenek a nappali, a hálószoba vagy az irodák elvárásainak. A zavaró LED-ek, a kábelkötegek tömkelege számtalanszor a switch-ek velejárói.

A NETGEAR vezető szerepet tölt be a díjnyertes eszközök tervezésében. Hogy megoldják ez a különleges problémát, a NETGEAR körültekintően tervezte meg két, 8-portos switch-ét, a GS908 Unmanaged Gigabit Switch-et és a GS908E Smart Managed Plus Gigabit Switch-et beépített kábelrendszerezővel, amely elegánsan és rendben tartja a szórakoztató berendezéseket rejtő szekrényt, az otthoni vagy irodai környezetet. A lekerekített és vékony kialakítás lehetővé teszi, hogy tökéletesen beleolvadjanak az otthoni irodai környezetbe, a könnyű háznak köszönhetően pedig a switch bárhol elhelyezhető, akár egy játékkonzol tetején vagy az iroda falán.

A ventilátor nélküli kialakításnak és a portok LED fényeinek ki-be kapcsolhatóságának köszönhetően a GS908 és a GS908E sohasem fogja zavarni az embereket alvás, filmnézés vagy munka közben.

 

 

 

A vezetékes kapcsolatok bővítése otthoni és kis irodai hálózatokhoz

A NETGEAR 8-portos Smart Managed Plus Gigabit switch (GS908E) két USB portot kínál az okostelefonok vagy a tabletek töltéséhez. A webböngésző-alapú felhasználói felület (GUI) kifejezetten a hétköznapi felhasználóknak készül, így egyszerű, de mégis rendelkezik az informatikai szakemberek által elvárt beállítási lehetőségekkel, amelyek elérhetők mind a számítógépről, mind a mobileszközről.

Az előre programozott beállításokkal automatikusan konfigurálhatjuk az egyes Gigabit portokat játékhoz és médiastreaminghez, vagy szabványos LAN portként, a zökkenőmentes internetezéshez, VoIP vagy videóhívásokhoz. Továbbá az aggregáció (LAG) vagy a „port trunking” funkcióval több port is összefűzhetünk, hogy akár 4 Gbps sebességű kapcsolatot építsünk ki. Természetesen létrehozhatunk teljesen egyedi beállításokat is.

 

 

 

 

A 16 Gbps non-blocking architektúrával megvalósulhat a tökéletes vezetékes adatkapcsolat, a multicast IGMP snooping támogatással, portalapú VLAN, valamint a 802.1Q VLAN pedig a teljesítményért és a biztonságért felel.

A funkciókban gazdagabb GS908E-hez hasonlóan a NETGEAR GS908 8-portos Gigabit Switch-e integrált kábelmenedzsmentet és plug-and-play csatlakoztatást kínál a routerhez, modemhez vagy a meglévő WiFi rendszerhez, mindenfajta komplikáció nélkül. Jumbo támogatással, automatikus eszközök közötti csatlakozással és non-blocking architektúrával elérhetjük az akár 16 Gbps maximális sebességet.

 

 

 

 

A felhasználóbarát kialakításon és a csendes, rejtett működésen túl a GS908, illetve a több funkcióval rendelkező GS908E switch-ek számos kulcsfontosságú tulajdonsággal rendelkeznek:

  • Portalapú és előre beállított 802.1p/DSCP-alapú QoS (Quality of Service) a hang- és videó-adatcsomagok periodizációjáért
  • Automatikus DoS védelem
  • Broadcast storm* felügyelet
  • Adatátviteli sebesség korlátozása az egy portokon
  • Energiatakarékos technológia (IEEE 802.3az and short cable power reduction)
  • Iparágvezető 3 éves garancia a hardverre technikai támogatással

Ár és elérhetőség

Az új switch-ek már elérhetők a NETGEAR partnereknél és viszonteladóknál.
Várható végfelhasználói ár az Egyesült Államokban:

  • NETGEAR 8-portos Unmanaged Gigabit Switch (GS908) — $49.99
  • NETGEAR 8-portos Smart Managed Plus Gigabit Switch (GS908E) — $69.99

* A Broadcast Storm a túlzott mennyiségű adatcsomagok eredménye, amelyeket egy adott porton keresztül egyidejűleg továbbítanak a hálózaton. A továbbított üzenetválaszok feltöltődnek a hálózatba, megkerülik annak erőforrásait, vagy a hálózat időtúllépését okozzák.