A Seagate Technology PLC (NASDAQ: STX), a világ vezető adattárolási megoldás gyártója a mai napon bejelentette, hogy az IronWolf ™, az IronWolf ™ Pro és a BarraCuda® Pro merevlemezek akár 12TB kapacitással is elérhetők. A Seagate 12TB-os IronWolf és BarraCuda Pro meghajtói az iparágban elérhető legnagyobb kapacitást, megbízhatóságot és teljesítményt kínálják a hálózati adattárolókhoz (NAS) és asztali számítógépekhez, ezzel is tovább bővítve a Seagate Guardian Series termékcsalád tagjait, hogy megfeleljenek a nagyvállalati és üzleti igényeknek, kis- és középvállalkozásoknak és a kreatív szakembereknek egyaránt.

 

 

 

Az egész világon jelentősen megnőtt a létrehozott adatok mennyisége, az IDC és a Seagate közelmúltban végzett tanulmánya szerint a tárolt adatok mennyisége 2025-re összesen 163 zettabyte (ZB) méretet, ami 10-szer nagyobb, mint amennyi adatunk jelenleg van. A Seagate legújabb 12TB-os portfólióját a mai médiatárolási igényekhez fejlesztették ki – beleértve a kiterjesztett valóságot (AR), a virtuális valóságot (VR), a 4K felbontást és a 360 fokos videókat – és nagyobb kapacitással és sebességgel jobb méretezhetőséget is kínálnak a jövőben.

A kapacitás igényes vásárlóink és partnereink továbbra is azt várják el tőlünk, hogy a legújabb és legjobb technológiákat integráljuk a meghajtóinkba, valamint, hogy azok méretét és teljesítményét folyamatosan növeljük.” – nyilatkozta Matt Rutledge, a Seagate Technology üzleti marketingért felelős alelnöke. „A 12TB Pro termékekkel a Seagate vásárlók leküzdhetik rendszerük kapacitás korlátait és bárhonnan, bármikor hozzáférhetnek a nagy mennyiségű digitális adathoz.”

 

 

12TB BarraCuda Pro asztali számítógépekbe ajánlott meghajtó
A Seagate 12TB-os BarraCuda Pro HDD a leggyorsabb, a legmagasabb kapacitású és a legmegbízhatóbb asztali számítógépekhez ajánlott meghajtó. A 12TB kapacitással – kétszerese a legközelebbi versenytársainak – a BarraCuda Pro számos felhasználási igényt elégít ki, a kreatív szerkesztési munkafolyamatoktól egészen a játékig. A meghajtó nagy sebességének köszönhetően a BarraCuda Pro használatával gyorsabbak az adatintenzív tevékenységek, mint például a nagy fájlátvitel és fényképszerkesztés. A Pro termékcsalád minden esetben 5 év garanciával és 2 év adathelyreállítási szolgáltatással kerül a boltok polcaira.

12TB IronWolf és IronWolf Pro meghajtók a NAS rendszerekhez
A Seagate 12TB IronWolf és IronWolf Pro HDD-i a legmagasabb kapacitást, megbízhatóságot, teljesítményt és rendszer-méretezhetőséget kínálják az iparágban, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy adataikat a NAS rendszereken centralizálják, így biztosítva a több felhasználós munkavégzést. 12TB kapacitással és mindössze 3,5 hüvelykes méretben, az IronWolf és az IronWolf Pro több kapacitást kínál kisebb területen, így azok megfelelnek a fájlmegosztási, távoli hozzáférési és biztonsági mentési feladatok elvárásainak az kisvállalkozások, a vállalatok és kreatív szakemberek esetében is. A nagyobb adatbiztonság érdekében a Seagate a Pro termékekhez 5 év garanciát és 2 év adathelyreállítási szolgáltatást biztosit ingyenesen, igy, ha a NAS-ban lévő bármely merevlemezünk sérül, vagy adatvesztésünk lesz, azt a Seagate a 2 éves szolgáltatás alatt ingyenesen állítja helyre.

Az új 12TB meghajtók is támogatják a Seagate vezető IronWolf Health Management (IHM) megoldását. A Synology DiskStation NAS, az Asustor NAS és a QNAP NAS-okba telepített Seagate IronWolf vagy IronWolf Pro meghajtók esetében az IHM javítja a rendszer megbízhatóságát azáltal, hogy már jó előre felhívja figyelmünket, hogy hogyan kerülhetjük el a problémákat, illetve a beavatkozási vagy helyreállítási lehetőségek a következő negyedévben lesznek aktiválva a NAS partnerek APP Centereiben.

Örömünkre szolgál, hogy a Seagate kihozta az elérhető legnagyobb kapacitású NAS meghajtókat, a 12TB-os IronWolf és IronWolf Pro-t.” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója, majd hozzátette: „A QNAP hosszú évek óta együttműködik a Seagate-tel a termékek és a technológiai fejlesztések terén, hogy a legjobb merevlemezeket gyárthassák a NAS felhasználók számára. Úgy véljük, hogy a Seagate új IronWolf családja biztosítja a teljesítményt, a megbízhatóságot és a kapacitást, amely a virtualizáció, a nagy felbontású utómunka, a tárgyak internetének és egyéb alkalmazások számára a modern QNAP NAS-on történő munkavégzés alapja lehet.”

A 12TB-os IronWolf, IronWolf Pro és BarraCuda Pro termékek már elérhetők. További információ a Seagate Guardian sorozatról az alábbi weboldalon érhető el: www.seagate.com/internal-hard-drives.