Az ADATA® Technology a nagy teljesítményű DRAM modulok és NAND flash termékek vezető gyártója a mai napon bemutatta az XPG SPECTRIX D40 DDR4 memóriát változtatható RGB LED világítással. A népszerű XPG Dazzle DDR4 modulok alapján készült SPECTRIX D40 többszínű LED RGB világítással rendelkezik. Ezenkívül a 2400 MHz-től 4000MHz-ig terjedő sebességet kínál, ami sokkal gyorsabb, mint a 3200 MHz-es Dazzle memóriák. Az Intel XMP 2.0 és a nagy hatékonyságú hűtés támogatásával a SPECTRIX D40 kombinálja a lenyűgöző RGB világítást a nyers teljesítménnyel és overclocking képességgel, a gamereknek és az overclockereknek. A SPECTRIX D40 az AMD AM4/Ryzen processzorokhoz is minősített.

Intelligens RGB világítás ASUS AURA Sync kompatibilitással

A SPECTRIX D40 modulok több színű RGB világítást integrálnak a hűtőbordában, alapértelmezésként előre beállított ciklussal. A felhasználók a szoftver segítségével szabályozhatják a világítási sorrendet és intenzitást. Az egyik ilyen alkalmazás a népszerű ASUS AURA Sync, amelyet az összes aktuális ASUS alaplap támogat. A SPECTRIX D40 egy olyan vezérlőt tartalmaz, amely az AURA Sync-kel kompatibilis, az ASUS alaplapjainak felhasználói pedig kiterjedt vezérlést biztosítanak az RGB effektekhez, ideértve a be-/kikapcsolást is.

Tovább fokozva a DDR4 sebességet

A DDR4 technológiát tovább javítottuk és a SPECTRIX D40 még jobb teljesítményt ért el. A modulok több, mint 4000MHz gyárilag túlhajtott chipekkel is elérhetők, az alapkivitelük pedig 2400MHz-es sebességtől indulnak. A SPECTRIX D40 megfelel az Intel XMP 2.0 követelményeinek, hogy könnyebb és szélesebb körű overclock lehetőséget biztosítsanak. A 4000MHz-es modulok kétszer olyan gyorsak, mint a belépő szintű DDR4-eske, ami érzehető teljesítménynövekedést eredményez az alkalmazások esetében, a játéktól a benchmarking.

Intel X299 optimalizálás

Mivel a SPECTRIX D40 a zászlóshajó termékünk, az XPG csapata az Intellel közösen dolgozott azon, hogy biztosítsa a legjobb teljesítményt a prémium X299 platformokon. A SPECTRIX D40 SPD beállításai az Intel XMP 2.0 paraméterekkel együtt működnek, így biztosítva, hogy a 2666 MHz-es vagy magasabb értékű memóriamodulok a tervezett sebességükön működjenek, szemben a kisebb modulokkal, amelyek az XMP 2.0 támogatás hiányában 2400MHz-es vagy 2133MHz-es sebességre képesek.

Fejlett hűtés és energiagazdálkodás

A SPECTRIX D40 modulok aprólékosan válogatott és tesztelt chipjei, az ADATA által gyártott 10 rétegű PCB-re és robusztus áramkörökre épülnek. A PCB-k két uncia tiszta rezet tartalmaznak, míg a hűtőbordák

alumínium ötvözetet használnak. A hőelvezetés hatékonysága garantált még akkor is, ha túlhúzzuk a modulokat.