A Netgear 5-típusú hálózati sebességre képes Multi-Gigabit switch termékeket mutatott be ismét.

A Netgear 5 sebességre képes switchei 100Mbps, 1Gbps, 2.5Gbps, 5Gbps vagy 10Gbps sebességgel működnek. Az intuitív interfészen keresztül a Multi-Gigabit switchek egyszerű, megbízható és megfizethető kapcsolatot biztosítanak port alapú sávszélesség-szabályzással és a forgalomfigyeléssel anélkül, hogy drágán újra kellene kábeleznünk az objektumot. Az öt sebességet támogató Ethernet porton keresztül a legrugalmasabb és megfizethető 10 Gigabit és Multi-Gigabit kapcsolatot biztosítja.

A modern nagy teljesítményű hálózati eszközök, mint például a hálózati kártyák, gaming PC-k, asztali számítógépek, szerverek, NAS adattárolók és AC Wave 2 Wireless hozzáférési pontok már 2.5 Gigabit vagy 5 Gigabit csatlakozást igényelnek. Más 10 Gigabit switchek szabványos 1 Gigabit-os kapcsolatot biztosítanak bármely olyan eszközhöz, amelyek nem képesek a 10 Gbps kapcsolatot kezelni, azonban a Netgear Multi-Gigabit switchek további lehetőségeket kínálnak 2,5 és 5 Gbps-ig. Tehát a vállalkozások kombinálhatják a már meglévő Ethernet hálózaton lévő, főként a szabványos 100 Mb/s, 1 Gbps, 10 Gbps sebességeket, a 2,5 és 5 Gbps sebességű eszközökkel, így az irodában, vagy otthonában lévő összes eszköz a lehető legmagasabb adatátvitelt érheti el a netet. A Netgear a switcheket plug-and-play üzemmódra tervezte, így egyszerűen integrálható.

A switchek intelligens többsebességes réz Ethernet portjai automatikusan érzékelik a csatlakoztatott eszköz által elvárt sebességet és a kábelezés minőségét, ehhez mérten a megfelelő kapcsolatot fogják biztosítani az 5 elérhető mód közül. A portok csatlakoztathatók az általában használt Cat5E Ethernet kábellel, anélkül, hogy a Cat6 kábelezésre kellene frissíteni, így csökkentve a bekötési költségeket. Mindegyik switch további két SFP+ 1 vagy 10 Gigabit optikai porttal is rendelkezik, ami ideális a nagysebességű uplink kapcsolathoz.

Mind az XS512EM és az XS724EM switchek túlmutatnak az alapvető hálózati kapcsolatokon a REVS (Reliability, Enhanced Control, Visibility and Security – Megbízhatóság, Továbbfejlesztett vezérlés, Felderítés és Biztonság) integrálásával, mely újabb potenciált ad az SMB hálózatoknak

 • Megbízhatóság —a link aggregáció és loop prevention technológiák biztosítják az SMB hálózatok folyamatos működését, minimálisra csökkentve az állásidőt.
 • Továbbfejlesztett vezérlés —Javítja a hálózati teljesítményt VLN, QoS és Multicast támogatással.
 • Felderítés —Azonosítja a lehetséges kábel hibákat, vagy az abnormális adatátvitelt a kábel élettartamának elemzésével és port analitikával.
 • Biztonság —Megvédi az SMB hálózatot a lehetséges támadásoktól az Auto DoS és Storm Control technológiákkal.

Mind az új XS724EM, mind pedig az XS512EM switchek csendes üzemmódban és halk ventilátorokkal is működhetnek. A nagyon halk csendes üzemmód, kombinálva a 12-portos XS512EM kis méretével, rugalmas rack-be építhető és asztali elhelyezési lehetőségekkel különösen ideális a kisebb helyekre.

Az új Multi-Gigabit Smart Managed Plus switchek a NETGEAR Smart Managed Plus switchek teljes funkcionalitását kínálják – beleértve a hálózatfigyelést, a forgalom priorizálása és a hálózati szegregáció – azoknak a kisvállalkozásoknak, akik nagyobb láthatóságot és kontrollt akarnak egy plug-and -play csatlakozással. Az egyszerűen használható webböngésző-alapú kezelőfelületen érhetjük el a beállításokat.

Jellemzők:

 • QoS, VLAN és hálózatfigyelés
 • Automatikus „denial-of-service” (DoS) megelőzés
 • Kábel teszt, loop prevention és broadcast storm control
 • IGMP snooping v1, v2 és v3 támogatás a multicast optimalizáláshoz
 • Átviteli sebesség korlátozása és prorizálás a jobb sávszélesség hozzárendelésért
 • Port mirroring a hálózatfigyeléshez
 • Link aggregáció (statikus, LACP) a redundanciáért és a sebesség növeléséért
 • Energiahatékony Ethernet portok (IEEE 802.3az) a maximális energiamegtakarításért