A Seagate megépítette az 5U84 nagy adatsűrűségű racket, amely a teljesítmény, a kapacitás és a megbízhatóság kombinációja. Az 5U84 ház és a firmware-technológia lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű adatot tároljunk a magas rendelkezésre állású házban, amely nagy teljesítményű hozzáférést biztosít az adatokhoz. Továbbá a Seagate Systems operációs rendszere nem csak a nagy adatsűrűségű 5U84 menedzseli, hanem drámaian javítja a rendszer teljesítményét és megbízhatóságát, növelve a megbízhatóságot.

Ugyanúgy, mint bármely más technológia esetében, rendkívül fontos, hogy védelmi szinteket hozzunk létre az adattárolás tekintetében, különösen olyan piacokon, mint például a videomegfigyelés, ahol az adatok sértetlensége kiemelten fontos. A következő generációs adatvédelmi technológia használatával a Seagate Advanced Distributed Autonomic Protection Technology (ADAPT) a hagyományos RAID megoldásokhoz képest akár 95%-át küszöböli ki a teljesítménycsökkenésnek a lemezmeghajtók újratelepítése során, ami azt jelenti, hogy az 5U84 lényegében „öngyógyító” mechanizmussal rendelkezik. A technológia szétosztja az adatokat több meghajtó között és több erőforrást ad az újraépítéshez, ezáltal csökkentve a szükséges időt, minimalizálva az adatokhoz való hozzáférhetetlenség problémáját és folyamatos elérést biztosít a végfelhasználó számára.

Az IDC és a Seagate nemrégiben végzett tanulmánya szerint 2025-re a globális adatszféra megdöbbentő, 163 zetta bájtra nőhet, melynek 60%-át a nagyvállalatok hozzák létre. Az elkövetkező években előre jelzett adatok volumenével a vállalatok olyan módszert keresnek, amely képes megoldani a kapacitás igényeket anélkül, hogy a fizikális területet növelnék. Az 5U84 rendszer egy mérethatékony tároló, amely akár 1,0 PB nyers tárolókapacitást is képes egyetlen rackbe sűríteni, amelyhez általában 5 adatcenterre lenne szükség. A 84 meghajtóhelyet 10, illetve 12 TB kapacitású meghajtókkal tesztelték, így az 5U84 nagy mennyiségű adat tárolását teszi lehetővé akár kisebb helyen is. Az 5U84 adatsűrűsége miatt a szükséges fizikai hely csökken, ezzel együtt a fűtés, a hűtés és a karbantartási költségek is.

Fontosabb tulajdonságok:

  • 5U rack kivitel, rackenként legfeljebb 8 petabájt adatot
  • Hatékony energiaátalakítás
  • Akár 84 darab 3,5″SAS merevlemez vagy SSD 5U rackenként
  • A fiók kialakítása rendkívül nagy sűrűséget biztosít rackegységenként
  • Könnyű hozzáférés a hot swap meghajtókhoz
  • Bővíthetőség akár 336 meghajtóval
  • Dual 12Gb SAS I/O modulok integrált adatátvitel-redundanciával a nagy rendelkezésre állás érdekében
  • Dual controller konfiguráció, amely támogat több racket, így csökkenti az összetett konfigurációs problémákat
  • Páratlan optimalizáltság és megbízhatóság
  • Ultra-nagy teljesítményű 600K IOPS 1 ms késleltetési idő esetén a 2U24 AFA konfigurációhoz 1 ms késleltetési idő alatt