Az Acer bejelentette a világ legvékonyabb laptopját, az új Swift 7-et (SF714-51T). A mindössze 8,98 mm vastag Swift 7 egy folyamatosan az internetre csatlakoztatott Windows 10 rendszerű PC, amely kifejezetten a mobilitásra lett tervezve, az ultraportable kialakításával és erős Intel® Core™ i7 processzorral, akár egész napon rendelkezésre álló akkumulátor kapacitásával és megbízható 4G LTE kapcsolattal.

Az Acer Swift 7 páratlanul vékony kialakítása csak az új jellemzők egyike. Villámgyors, beépített Intel XMM 4G LTE csatlakozással folyamatosan kapcsolatban lehetünk, kiküszöbölve a vezeték nélküli hálózatok kapcsolódási problémáit, így a feladatainkra összpontosíthatunk. A Nano SIM kártya hely mellett, a Swift 7 ugyancsak támogatja az eSIM technológiát, így letölthetünk és aktiválhatunk vele eSIM profilokat. A Swift 7 egy a világ 48[i] országában ingyenesen felhasználható 1 GB-os[ii] Transatel adatcsomaggal kerül a boltok polcaira, melyet egy hónapon keresztül vehetünk igénybe, ezzel is segít abban, hogy azonnal használatba vehessünk újonnan vásárolt gépünket, miközben az opcionálisan elérhető adatcsomagokat könnyen kiválaszthatjuk és beszerezhetjük hozzá. A 802.11ac vezeték nélküli, 2×2-es MIMO megbízható és gyors kapcsolatot biztosít az irodai vagy otthoni hálózathoz.

Az Intel® 7. generációs Core™ i7 processzorával a Swift 7 hihetetlen teljesítményt, a Windows 10 rendszerrel kiegyensúlyozott működést és élményt, valamint akár 10 óraüzemidőt is nyújt. A 256GB-os PCIw SSD tároló elegendő tárhelyet biztosít a fontos fájok számára, így azokat mindig magunknál tudhatjuk, míg a 8GB LPDDR3 memória a zökkenőmentes multitask folyamatokért felel. Az ujjlenyomat-olvasó lehetővé teszi a jelszó nélküli és biztonságosabb bejelentkezést a Windows Hello rendszeren keresztül.

A Swift 7 unibody alumínium váza szemet gyönyörködtető, kellemes tapintású, így tökéletes választás a kifinomult külsőt kereső modern szakemberek számára. Új, nagy felbontású kijelzője, amely már 14 hüvelykes, gyors Full HD IPS technológiájú panelt, Acer Color Intelligence™ technológiát is kapott, így a színek valóban élethűek lesznek bármilyen szögből is nézzük azt, melyet a Corning® Gorilla® Glass NBT™ érintőképernyő érintőképernyőkhöz gyártott üvege borít. A Swift 7 háttér világítású billentyűzetének köszönhetően a gépelés még soha nem volt ennyire egyszerű, a rossz fényviszonyok mellett is, ami könnyedén előfordulhat a hosszú távú nemzetközi járatokon vagy a vonatokon.