Az Acer bejelentette, hogy az Amazon Alexa 2018 első negyedévétől elérhető lesz[i] a kiválasztott Aspire, Spin, Switch és Swift notebookokra és az Aspire all-in-one számítógépekre. Az Amazon Alexa az Egyesült Államokban az Acer Care Centeren keresztül történő frissítés formájában töltődik le a gépre, míg világszinten várhatóan 2018 közepén érkezik meg.

Az Intel® Smart Sound Technology, az audio, hang és beszéd interakciókra szolgál, az integrált audio DSP (digitális jelfeldolgozó) lehetővé teszi, hogy az Acer legújabb notebookjai és asztali számítógépei közül számos eszközt támogassa az Amazon Alexa-t, gyorsan reagáljon a hangutasításokra, miközben kiváló hangminőséget biztosít a rendszer teljesítményének befolyásolása nélkül.

Érintés mentes munkamenet, szórakoztatás és intelligens otthon vezérlés a PC-ről
Az Amazon Alexa-val kompatibilis Acer notebookokon és asztali gépeken keresztül utasíthatjuk  Alexa-t a naptárunk ellenőrzéséhez, létrehozhatunk listákat és a kérdéseinket is megválaszolja; szórakoztatóbbak lehetnek napjaink, ha az Alexa lejátsza a kedvenc zenénket, podcastjainkat vagy a hangoskönyveket felolvassa; kezelhetjük az intelligens otthoni eszközöket, menedzselhetjük a világítást, a termosztátokat, tehát az otthoni készülékeket az Alexának adott hangutasításokkal vezérelhetjük.

A notebookok, mint például a Switch 7 Black Edition és a Spin 5 az Acer Purified Voice hanggal és négy digitális mikrofonnal támogatja a hangfelismerést akár 2,7 méteres távolságból is, míg a kettős mikrofonnal rendelkező modellek 0,9 méterről képesek az Alexa használatára. Minden egymásba hajtható és 2 az 1-ben notebookok elölre néző hangszórókkal rendelkezik és lenyűgöző hangélményt nyújtanak.

[i] A támogatott modellek közé tartozik a legújabb Aspire 5, Aspire 7, Spin 3, Spin 5, Switch 7 Black Edition, Swift 3, Swift 5, Swift 7, Aspire Z24, Aspire U27, Aspire S24. Az ütemterv előzetes értesítés vagy kötelezettség nélkül változhat.