A NETGEAR, Inc., (NASDAQ: NTGR) az otthoni hálózatok és az intelligens otthoni biztonsági termékek vezető gyártója még könnyebbé teszi, hogy élvezhessük az otthoni WiFi mesh hálózatot, bárhol az új Orbi™ Outdoor Satellite (RBS50Y) egységgel. A CES 2018 Innovációs díjával kitüntetett Orbi Tri-Band teljes otthoni WiFi vagy a kisvállalatok számára fejlesztett Orbi Pro Tri-Band WiFi rendszer kiterjeszti a nagy teljesítményű WiFi lefedettséget a kültéren akár további 240 m2-rel. Élvezze a belassulás nélküli 4K HD videókat mobileszközein, vagy hallgasson zenét a kertben, a vendégházban vagy a medencénél anélkül, hogy hosszas munkával, Ethernet kábeleket kellene kihúznia az udvarban.

Az új Orbi Outdoor Satellite az Orbi WiFi rendszer alapjaira épül, beleértve az egyetlen hálózati SSID-t használó technológiát, hogy zökkenőmentesen válthassunk az egyes állomások között. A dedikált harmadik csatornát kizárólag belső kommunikációra használja a szatellit egység és a router között, ami biztonságos hálózatot hoz létre. Az új Orbi Pro jeltovábbító kisvállalati jellemzőket is megörökölte, amikor hozzáadják azt adott hálózathoz, szétválasztja a vendég és a normál hálózati forgalmat, valamint fenntart egy adminisztrációs csatornát is. Az Orbi Outdoor exkluzív funkciója az ambient (környezet) megvilágítás, amely automatikusan be van kapcsolva, hogy feldobja a hangulatot, vagy kikapcsolhatjuk azt, ha az egységet szeretnénk elrejteni.


Hogyan működik az Orbi?
Az Orbi WiFi rendszer legalább két komponenst tartalmaz, amelyből létrejön a mesh hálózat, a router és a szatellit egység, amelyeket, már előre párosítottak, így gyakorlatilag a doboz kinyitása után azonnal használatba vehető. Egyszerűen csatlakoztassa az Orbi routert a modemhez vagy a szolgáltatói által biztosított routerhez és helyezze az Orbi szatellit egységet a használati terület közepére. Az új Orbi, a rendszertől függően a WiFi lefedettségi képes 300 m2-ről akár 460 m2-re növelni. Egy már meglévő Orbi WiFi rendszerhez történő csatlakoztatás esetén az Orbi Outdoor szatellit, nagyjából 230 m2-tel növeli a lefedettséget, ami így már bőven elegendő arra, hogy a WiFi az udvarunk végében is tökéletes legyen.

Az Orbi kültéri egység telepítése kevesebb, mint egy percet vesz igénybe az Orbi App segítségével. Az Orbi router része a NETGEAR által szabadalmaztatott FastLane3™ technológia, amely egy Tri-Band WiFi rendszer, négy vezeték nélküli dedikált 1,7 Gbps sebességű az 5GHz-es csatornát használó háttérendszer. Ezt a felhasználó nem látja és kifejezetten arra szolgál, hogy az egységek, egymás köt kommunikálhassanak. Néhány percen belül egyetlen, biztonságos, nagyteljesítményű WiFi mesh hálózat áll rendelkezésünkre, mindenhol ugyanazon hálózati név alatt.

 

Ár és elérhetőség
Az Orbi Outdoor Satellite (RBS50Y) az Egyesült Államokban már elérhető a NETGEAR partnerein és a nagyobb kereskedelmi partnereken keresztül, 329,99 USD javasolt végfelhasználói áron.

Az Orbi Outdoor Satellite használatához szükséges az Orbi Router for Home or Small Business (RBR50, RBR40, RBR20 or SRR60 – külön kerül értékesítésre) vagy már egy másik meglévő Orbi WiFi rendszer.